Türkiye'nin konuştuğu subayın kimliği belli oldu

Türkiye'nin konuştuğu subayın kimliği belli oldu
Güncelleme:

İncirlik Üssü'nde ABD'li komutana verdiği cevapla gündeme gelen subayın kim olduğu ortaya çıktı.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’ın dün sosyal medyada paylaştığı mesaj, İncirlik Üssü’nde yaşanan ilginç bir olayı açığa çıkardı. İncirlik’te DEAŞ’la Mücadele Koalisyon Karargahında yapılan ödül töreninde bir Türk subayının ABD’li komutana verdiği cevap, sosyal medyada kısa sürede ses getirdi. Önceki gün İncirlik Üssü’nde düzenlenen ödül töreninde ABD’liler DEAŞ’la mücadeledeki başarıdan dolayı bir Türk subaya ödül vermek istedi. Buradaki konuşmasında o subay, ABD’lilerin gözlerine bakarak, “Madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG (PKK) ile işbirliği içindedir. Onurum, bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmiyor” dedi ve tören salonunu terk etti.

KOSOVA KAHRAMANI ORKUN ÖZELLER

İncirlik'te ABD'lileri sözleri ile rezil eden Özel Kuvvetler mensubu subayın ismine ulaşıldı. Kahraman subayın Albay Orkun Özeller olduğu öğrenildi. Güneydoğu'da PKK'ya kök söktüren, Fırat Kalkanı ile de DEAŞ'ı süpürme harekâtını yöneten Özeller'in adı Yüzbaşı rütbesindeyken Kosova'da da gündeme gelmişti. Kosova Barış Gücü Türk Taburu’nda görev yaptığı sırada Özeller, oradaki Alman askerlerini adeta 'madara' etmişti. İşte Albay Özeller'in baş aktörü olduğu o olay:

Yıl 2003... Süleymaniye’de 11 Türk askerinin ABD'lilerce gözaltına alınmasının yankıları sürerken 2003'te Kosova Prizen’de 4 Alman askeri bir Türk subayına saldırmıştı. Gece yaşanan olayda Alman askerleri, şehir merkezindeki Şadırvan Köprüsü'nden geçen Türk subayı Özeller’i sorgulamak istedi. Silahını zorla almak ve kendisini arabaya bindirmek isteyen Almanlara karşı çıkarak onlarla kavga eden Özeller'e kısa süre sonra Prizren halkı sahip çıktı. Yüzbaşı Özeller ile Kosovalılar, Alman askerlerini Prizren sokaklarında kovaladı. 4 Alman, sonunda kiliseye sığınmak zorunda kaldı.

Türk subayından ABD'li komutana YPG cevabıTürk subayından ABD'li komutana YPG cevabı

Yeni Şafak