Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü'nde inşaat başladı

Güncelleme:

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek kapatılan Salda Gölü'ne kamyonlar ve iş makinelerinin girdiğini söyledi.

Twitter hesabından paylaşımlar yapan Göker, “Corona salgınını gerekçe göstererek ziyarete kapatılan, doğallığına dokunmayacağız dedikleri Salda Gölü'nde iş makinaları ile katletmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Maldivler'i diye anılan Salda Gölü'nün bulunduğu Burdur Yeşilova'nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, göl çevresinde yaşanacak yapılaşmayı anlatmıştı.

Şenel, Çevre Bakanlığı'nın projesinde bungalov evlerden asansörlü ve klimalı sağlık yapılarına, mescit, kafeterya ve tuvalete kadar birçok betonarme bina bulunduğunu belirterek, “Burada başlayacak bir yapılaşma Saldivler'in sonu olur. Tıpkı Ayder ve Uzungöl'de yaşadığımız gibi” demişti.

Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker ise "Corona salgınını gerekçe göstererek ziyarete kapıtalan,doğallığına dokunmayacağız dedikleri SALDA GÖLÜ’nde iş makinaları ile katletmeye başladılar.#SaldaRantaKurbanEdilemez" ifadeleriyle Salda Gölü'nde iş makinelerinin görüntülerini paylaştı. 

SALDA GÖLÜ YOK EDİLİYOR!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, dünyanın sayılı özel turizm bölgelerinden Salda Gölü'nün beyaz kumlarının iş makinalarıyla taşınmaya başlama görüntülerinin kendilerine ulaşması üzerine “Kamyonlarla, iş makinalarıyla girdiğiniz o beyaz kumlar, tarihi 3.7 milyar yıl öncesine dayanan, canlı organizmalar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarayın “Millet Bahçesi” emrini yerine getirmek için cinayet işliyor." açıklamasını yaptı.

Çıplak Ayakla Dahi basılmaması gereken Salda'nın beyaz kumlarında hafriyat kamyonlarının ne işi var?!

Salda sürecini en başından beri yakından takip ettiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “ Doğal Sit alanı statüsü taşıyan alanda, o güzelim beyaz kumlarda inşaat faaliyetinde bulunuluyor. 1. Derece Doğal Sit alanında ne inşaat yapabilirsiniz, ne kum alabilirsiniz, ne de buralara hafriyat boşaltabilirsiniz” uyarısında bulunarak, yaşanan hukuksuzluğun altını çizdi. 

"Bu Bir Cinayettir!!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a " Geçen sene Kesin Korunacak Hassas Alan olarak ilan edeceğinizi söylediğiniz alanda, bugün kamyon ve kepçelerle binlerce canlının yaşam alanına saldırılıyor.  Sayın Bakan ya sizi kandırıyorlar ya da siz bu milleti kandırıyorsunuz. Salda siz inşaat yapasınız diye değil, Korona virüsü tedbirleri gerekçesiyle ziyarete kapatıldı. Virüs sonrasında, yurttaşları bu manzarayla mı karşılamak istiyorsunuz? Çıplak ayakla dahi basılmaması gereken o beyaz kumları, kamyon ve kepçeler kirletiyor, binlerce yılda oluşan doğal ve özel kıyıları geri dönülmez şekilde yok ediyorsunuz" dedi ve “Derhal bu rezaleti durdurup, sorumluluklarınızı yerine getirin” çağrısında bulundu.

TOKİ'den Salda Gölü ile ilgili iddialara yanıtTOKİ'den Salda Gölü ile ilgili iddialara yanıt

Şok iddia: Salda Gölü için Suudlara söz mü verildi ?Şok iddia: Salda Gölü için Suudlara söz mü verildi ?

Seçiniz...