Türkiye'ye düşen meteorun en net görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme:

Türkiye'nin birçok ilinde çarşamba akşamı görülen ve gök taşı düşmesi sanılan doğa olayı, Batman'da cep telefonu kamerasına yansıdı.

Türkiye’de, 27 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30 sıralarında Ağrı, Erzincan, Erzurum, Van, Trabzon, Artvin dahil bazı kentlerde cep telefonu kameralarıyla çekilen görüntüler heyecanlandırdı. Meteor düşmesi olduğu iddia edilen görüntüler arasında, Batman'da kaydedilen video da yer aldı.

Türkiye'ye düşen meteorun en net görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 1

Kentte yaşayan Didem Tekin Arslan, Millet Bahçesi'ni cep telefonu kamerasıyla çektiği sırada, doğa olayını da kaydetti. Görüntüde, gökyüzünde gece karanlığının aydınlandığı saniyeler yer aldı. 

Türkiye'ye düşen meteorun en net görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 2

Şafak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Millet Bahçesi'ni cep telefonu kamerasıyla görüntülediği sırada gökyüzünün aydınlandığını anlatan Arslan, "Mahallemize çok güzel bir bahçe yapıldı. Ben de güzelliğini müzik eşliğinde kayıt altına almak istedim. Balkondaydım, saat de 20.30'u gösteriyordu. Cep telefonu kamerasındaki kaydın 21 saniyesinde gökyüzünü dev bir ışık kapladı. Aile fertlerim de yanımdaydı, şok yaşadım" dedi.


Türkiye'ye düşen meteorun en net görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 3

DHA