''Türkiye'ye gelen 1,5 milyon BionTech aşısı neden saklandı ?''

''Türkiye'ye gelen 1,5 milyon BionTech aşısı neden saklandı ?''
Güncelleme:

CHP Milletvekili Murat Emir, Bloomberg’in bir raporuna dayanarak Avrupa Birliği'nden 1.5 milyon doz Biontech aşısının Türkiye'ye geldiğini söyledi. Emir "Neden saklandı?" diye sordu.

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye 1.5 milyon doz aşı geldiğini iddia eden CHP’li Murat Emir, kaynak olarak ise Bloomber’in geçtiği bir raporu gösterdi.

Avrupa Birliği’nin 1.5 milyon doz BioNTech aşını Türkiye’ye ihraç ettiğini ifade eden Murat Emir yaptığı paylaşımda "Bloomberg'in haberine göre, AB'den Türkiye'ye 1.5 milyon doz aşı ihraç edilmiş görünüyor. Haber doğruysa Pfizer aşısı çoktan gelmiş ve el altından kullanılıyor olabilir. Artık açıklama yapmayacağım diyerek bizi yabancı ajanslara muhtaç eden bakandan acil açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Mart ayı sonuna kadar Türkiye'ye 4.5 milyon doz aşı geleceğini açıklamıştı. Ancak, aşıların geldiğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı.

 Bloomberg'in haberinde yer alan bilgiye göre 15 Mart tarihi itibariyle Türkiye'ye 1.5 milyon doz aşı ihraç edilmiş durumda.