Üç Çeneli Üç Dilli Buzağı Sağlığına Kavuştu

Üç Çeneli Üç Dilli Buzağı Sağlığına Kavuştu

Ordu'nun Akkuş ilçesinde doğan, üç çenesi ve üç dili bulunan buzağı, OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuşturuldu- OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özak:- "Çene kemiklerini

SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Ordu'nun Akkuş ilçesinde doğan ve üç çenesi ile üç dili bulunan buzağı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Yaklaşık üç hafta önce çiftçilikle uğraşan Şahin Sevinç'in ineğinin doğurduğu üç çenesi ve üç dili olan buzağı, tedavi için getirildiği OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Buzağıyı ameliyat eden OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç çenesi ve üç dili bulunan buzağıya, Yrd. Doç. Dr. Cenk Yardımcı ve araştırma görevlileri ile yaklaşık üç saat süren operasyonla müdahale ettiklerini söyledi.

- "Bir hafta sonra taburcu edeceğiz"

Getirildiğinde buzağının çene yapısı nedeniyle annesini ememediğini anlatan Özak, şöyle devam etti:

"Anomalisinden dolayı beslenemiyordu. Bu nedenle bir süre midesine saldığımız hortumla besledik. Daha sonra buzağıyı ameliyata aldık. Çene kemiklerini parçaladık, ardından tek çene haline getirdik. Üç dilini birleştirerek tek dil yaptık. Şimdi biberonla besliyoruz. Bir hafta sonra taburcu edeceğiz. Gittiğinde annesini rahatlıkla emebilecek, ayrıca kendi beslenmesini de sağlayabilecek.''

Dünya literatüründe ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştıklarını vurgulayan Özak, şunları kaydetti:

"Dünyada ilk kez görülen üç çeneli ve üç dili buzağıyı ameliyatla sağlığına kavuşturduk. Hayata tutunduğu için buzağıya 'Hayati' adını verdik. Hastanemizin adeta maskotu haline geldi."