Uçak kazası kurbanlarının kimlikleri belli oldu

Güncelleme:

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda dün meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi. Kazada ölen diş hekimi Zehra Bilgi Koçar'ın eşi Gökhan Koçar'ın, aniden işi çıkınca daha erken İstanbul'a geldiği ortaya çıktı.

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişte pistten çıkarak toprak zemine düşmüş, olayda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 174 yolcu ve 6 mürettebat ise yaralanmıştı. Kazada hayatını kaybedenlerin Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt olduğu belirlendi. Cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Uçak kazası kurbanlarının kimlikleri belli oldu - Resim : 1

AYNI UÇAKTA UÇACAKLARDI

Diş hekimi Zehra Bilgi Koçar’ın (30) cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından eşi Gökhan Koçar’a teslim edildi.

Zehra Bilgi Koçar’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’daki işlemlerin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğündeki gasilhaneye götürüldü.

Çiftin, kaza yapan uçak için bilet aldıkları ancak Ticaret Bakanlığı’nda müfettiş olan Gökhan Koçar’ın, son anda çıkan görevi nedeniyle İstanbul’a başka bir uçakla 2 Şubat’ta geldiği ortaya çıktı.

Koçar’ın cenazesi Tekirdağ ilçesindeki Malkara’da defnedilecek.

PEGASUS HAVAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları'nın Twitter adresinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağımızın 5 Şubat 2020'de yaşadığı kaza sonrasında resmi kaynakların da teyit ettiği üzere 3 misafirimizin hayatını kaybettiğini üzülerek bildiririz. Acımız çok büyük. Kazada hayatını kaybeden misafirlerimize Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yakınlarının acılarını yürekten paylaşıyoruz. Yaralı olan yolcularımızın tedavileri hastanelerde devam etmektedir. Tüm yaralı yolcularımıza acil şifalar diliyoruz. Şu anda önceliğimiz vefat eden misafirlerimizin yakınlarına destek olup yanında bulunmak, acılarına ortak olmak ve yaralı yolcularımızın hastanelerdeki tüm ihtiyaçlarını karşılamaktır."

ABD'DEN HEYET GELİYOR

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçağın pistten çıkmasıyla meydana gelen kazayı araştırmak üzere Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezince (UEİM) komisyon oluşturulurken, buradaki uzmanlarla çalışmak için ABD'nin sivil havacılık otoritesi ile Boeing firması yetkililerinden oluşan heyet de Türkiye'ye gelecek.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde PC2193 sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının kaza haberi gelir gelmez UEİM uzmanlarından oluşan komisyon kuruldu. Kazanın oluş nedenini araştırmak üzere havalimanında incelemelerde bulunan komisyon, çalışmalarına devam ediyor.

Komisyonla konuyu araştırmak üzere ABD sivil havacılık otoritesi ile Boeing firması yetkililerinden oluşan bir heyet de Türkiye'ye gelecek. Heyet, kazada 3 parçaya bölünen uçakta imalat hatası olup olmadığını inceleyecek.

UEİM uzmanları ve ABD'li heyetin çalışmaları ışığında, kazaya ilişkin ön raporun yaklaşık 1 ay içinde hazırlanması öngörülüyor.

PİSTTEN ÇIKAN UÇAK BOEING'İN

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağı dün saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmış, kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti. Çok sayıda kişinin yaralandığı Boeing 737 tipi uçakta 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu.

Pegasus'tan uçak kazası açıklamasıPegasus'tan uçak kazası açıklaması

Sabiha Gökçen'de pistten çıkan uçağın enkazı böyle görüntülendiSabiha Gökçen'de pistten çıkan uçağın enkazı böyle görüntülendi

Sabiha Gökçen'deki yolcu uçağı kazasının ardından utandıran video!Sabiha Gökçen'deki yolcu uçağı kazasının ardından utandıran video!

Hava Trafik Kontrolörü: Kule ve pilot yüzde 100 hatalıHava Trafik Kontrolörü: Kule ve pilot yüzde 100 hatalı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar başladıSabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar başladı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı: 3 ölü, 180 yaralıSabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı: 3 ölü, 180 yaralı

İHA