Uğur Hazırlık Liseleri, Hem Lise Hem De Dershane Hizmeti Verecek

Uğur Hazırlık Liseleri, Hem Lise Hem De Dershane Hizmeti Verecek

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Uğur Hazırlık Liseleri’ne başlayan öğrenciler, üniversiteli olmayacaksa bu lisede de olmayacak. Yani öğrenci bu liseye alınırken hem sınavdan, hem mülakattan geçecek. Üniversiteli olabilme kapasitesin

- Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Uğur Hazırlık Liseleri’ne başlayan öğrenciler, üniversiteli olmayacaksa bu lisede de olmayacak. Yani öğrenci bu liseye alınırken hem sınavdan, hem mülakattan geçecek. Üniversiteli olabilme kapasitesini gördüğümüz öğrenciyi Uğur Hazırlık Liseleri’ne alacağız” dedi.

45 yıllık ulusal ve uluslar arası eğitim birikimlerine sahip olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK), Uğur Hazırlık Liseleri’ni açarak Türkiye’de bir ilke imza attı. 2013-2014 eğitim - öğretim yılı başında eğitim hayatına başlamaya hazırlanan Uğur Hazırlık Liseleri, öğrencileri hem liseden mezun edecek hem de dershane görevi üstlenerek üniversiteye hazırlayacak. Uğur Hazırlık Liseleri'nin lansmanına; Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Uğur Hazırlık Liseleri Akademik Eğitim Direktörü Mehmet Büge, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, Uğur Hazırlık Liseleri Kordinatörü Kaya Aydın, eğitimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın yeni bir çocuğunun dünyaya geldiğini söyleyen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Önümüzde ki yıllarda üniversite sınavlarına girmek için 2 buçuk 3 milyona yakın öğrencinin sınava müracaat etti. Ama hâla bunun karşılığında üniversite kontenjanları yeterli değil. Üniversitelerimizin de çok yeni kurulması münasebetiyle de öğrencilerin yeni üniversitelere gitme arzusunun çok ta fazla olmadığını da görüyoruz. Çünkü üniversitelerde boş kalan kontenjan olmasına rağmen dolmadı. Demek ki öğrenciler daha iyi bir üniversitelere gitme daha iyi okullarda okuma arzusu içerisindeler” dedi.

“OKULLAR ARASINDA EŞİTSİZLİK VAR”

Türkiye’de ki liselerin kalite farklılıklarının da ortada olduğunu belirten Yücel, “ Bir tarafta bakıyorsunuz ki çok mükemmel liselerimiz var, ama bir taraftan da aynı kalitede aynı oranda bazı okullarımız yok. Yine okullar arasında eşitsizlik var. Bir taraftan bakıyorsunuz ki sınav tek, sınav herkese aynı oranda sorulan bir program. O zaman öğrenciler okul dışında eksikliklerini giderme adına, daha iyi üniversitelerde okuma adına, daha iyi üniversitelerde olma adına okul dışında özel dersler alıyorlar, özel dershanelere gidiyorlar. Tabi bunların içinde özel dershanelere gitme oranı her geçen gün artıyor. İşte bizim Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın ilk eğitim kurumu olan Özel Uğur Dershaneleri 1968 yılında kuruldu. Bugün de 45’inci yılını kutluyor. Sınavlara hazırlık Uğur Dershaneleri’nin en önemli alanlarından birisi olmuştur. Daha sonra bu tecrübelerle Bahçeşehir Kolejleri kurulmuş daha sonra da başka başta eğitim faaliyetlerinde yer almıştır” şeklinde konuştu.

Dershanelerin giderek liselerin önüne geçtiğini ifade eden Enver Yücel, Toplumda kaygıyla izlenen hoş olmayan görüntünün ortaya çıktığını ve bir takım eleştirilerin de beraberinde getirdiğini söyledi.

Bu eleştirilerin doğru ya da yanlış olduğunu bakış açısına göre değiştiğini söyleyen Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kurumların okulların önüne geçmemesi gerekiyor. Okullarımız daha kaliteli olması gerekiyor. Bu tartışmalar ışığında biz Türkiye’de eğitim adına yapılan her bilişimin öncüsü olarak neredeyse kendimizde ki yeniliklere misyon edilmiş bir gurup olarak program ortaya koyduk. Bu programda dershane de yapılanları lise ile bütünleşmesi ile orta yol bulduk. Biz öyle bir lise türü öyle bir program yapalım ki lise de okuyan öğrencilerin dershane ye gitme ihtiyacı olmasın. Bu liseden mezun olan öğrenciler, rahatlıkla üniversiteye gidebilsin. Hem Milli Eğitim Bakanlık’ı müfredatının hem de üniversiteye girişin gerek rehberlik olarak gerek testler olarak hazırlayan bir programını açalım dedik. Arkadaşlarımız çalıştı ve bugün sizlere kamuoyuna duyurduk. Uğur Hazırlık Liseleri, dershaneyle lise programının kesiştiği ortak bir müfredatı olan bir liseye dönüştürdük.”

“ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK PROGRAMINI KİŞİYE ÖZGÜ OLARAK BENİMSEYİP HAZIRLAYACAĞIZ”

Uğur Hazırlık Liselerinin birinci derecede gündeme aldığı en önemli konulardan üniversiteye hazırlık olacağını söyleyen Enver Yücel, “Birinci önceliğimiz üniversiteye hazırlık olacak. Üniversite önceliğimiz, kursları mükemmel öğrenci hazırlayan bir lise olacak. İkincisi ise rehberlikle akademik bir lise türü başlatıyoruz. Rehberlik diyorum çünkü bu liseye başlayan öğrenci, üniversiteli olmayacaksa bu lisede de olmayacak. Yani öğrenci bu liseye alınırken hem sınavdan hem mülakattan geçecek. Üniversiteli olabilme kapasitesini gördüğümüz öğrenciyi alacağız. Lise 1’dren itibaren üniversiteye hazırlık programını kişiye özgü olarak benimseyip hazırlayacağız” dedi.

Uğur Hazırlık Liseleri hakkında bilgiler veren Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, sözleri şöyle tamamladı:

“Uğur Hazırlık Liseleri, sadece Türkiye’nin değil; bütün dünya ya öğrenci hazırlayan lisesi olacak. Lise, Bakırköy İncirli’de bir de Avcılar’da olmak üzere 2 şubeyle eğitim öğretime başlayacak. Önümüzde ki yıl İstanbul’da 15, bütün Türkiye’de 50 lise olacak. Her bir lise yaklaşık 500 kapasiteli olacak ve 3 yıl sonra 50 bin öğrencisi olan bir kurum haline gelecek. Böyle bir lise türü toplumda ki okul yerine dershane mi? dershane yerine okul mu? Tartışmalarını da gündemden düşürecek. Türkiye’nin orta yolu olan bu tür kurumları hep beraber Türkiye izleyecek ve görecek.”