Ülkü Ocağı Başkanı görevden alındı

Ülkü Ocağı Başkanı görevden alındı
Güncelleme:

Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları'nın okullara Nutuk dağıtma talebine, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün skandal gerekçelerle engel olması Türkiye'nin gündemine otururken, olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, okullara Nutuk dağıtılmasını isteyen Mersin Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı'nın görevden alındığını duyurdu.

Tufan paylaşımında, "Nutuk dağıtılmasına engel olan müdür görevden alındı diye sevinmiştik. Meğer Nutuk dağıtan o Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı da görevden alınmış. Yani bi sizden bi bizden taktiği uygulamışlar. Yazıklar olsun!" dedi.

“GÖREVDEN ALINMASINI ANLAYAMIYORUM”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Nutuk dağıtılmasını yasaklayan Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınmasını anlıyorum ancak;

Nutuk dağıtmak isteyen Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nın cezalandırılarak görevden alınmasını anlayamıyorum!"

Devir teslim töreninin yapıldığı ve Çamlıyayla Ülkü Ocakları'na Zahit Kral'ın yeni başkan olarak atandığı belirtildi. Devir teslim törenine dair görüntülerin ise, tepki çekmemek için bir süre sonra kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.