Uluslararası Darıca Yarı Maratonunda Zafer Kenyalıların

Uluslararası Darıca Yarı Maratonunda Zafer Kenyalıların

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Darıca Yarı Maratonu, 15 değişik ülkeden bin 150 sporcunun katılımıyla koşuldu....

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Darıca Yarı Maratonu, 15 değişik ülkeden bin 150 sporcunun katılımıyla koşuldu. Maratonda kadın ve erkeklerde Kenyalı atletler rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Halk Koşusu’nda ise yaşlı- genç yaklaşık 4 bin kişi 3 kilometrelik parkuru koşarak bu heyecana ortak oldu.

Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda erkeklerde birinciliği Kenyalı Edwin Kibet, ikinciliği yine Kenye’dan Evans Kiplagat, üçüncülüğü ise Fas’tan Abdelhadi El Mouaziz kazandı. Kenyalı Edwin Kibet 1:02:23 lük derecesiyle parkurun rekorunu kırarken, kadınlarda Kenya’dan Visiline Jepkesho 1:11:50 lik derecesiyle birincilik ipini göğüsledi. Türk sporcu Burcu Büyükbezgin ikinci olurken, Ümmü Kiraz üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Darıca Yarı Maratonu’nda koşucular 21 kilometrelik zorlu parkurda ter dökerken, Darıca Belediyesi önünde başlayan maraton Darıca Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Sporculara Darıcalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı halk koşusu da renkli görüntülere sahne oldu.

Yarı maratona Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, ilçe birim müdürleri ve meclis üyelerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

AVRASYA MARATONU'NDAN SONRA EN BÜYÜK

Madalya töreninde konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun Darıca’nın tanıtımı açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Katılımları nedeniyle tüm sporculara teşekkür eden Karabacak, Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun Avrasya Maratonu’ndan sonra ülkemizde yapılan en önemli maraton olduğunu ifade etti.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar da, başkanlığı döneminde yapılan bu ilk organizayonda emeği geçenleri kutlmadı.

EP(MB/COŞ)