Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası

Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası

- Antalya'da düzenlenen turnuvaya 14 ülkeden yaklaşık bin 350 sporcu katılıyor


ANTALYA (AA) - Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası, Antalya'da başladı.

Turgut Özal Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya 14 ülkeden yaklaşık bin 350 sporcu katıldı. Turnuvada müsabakalar, point fighting, kick light, light contact, low kick ve full contact olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirilecek.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu turnuvaya ilk kez ev sahipliği yaptığını söyledi. Türkiye ve dünyada terör olaylarının yaşandığı ve birçok ülke tarafından da bu olayların protesto edildiğini belirten Kayıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Terör olaylarına rağmen birçok ülkenin buraya gelip destek vermesi, bize hakikaten gurur ve onur verdi. İnşallah bundan sonraki yıllarda da çok başarılı şampiyonalar yapacağız. Bilindiği üzere Türkiye'de 2012 Avrupa Şampiyonası'nı yaptık, 2013 yılında Dünya Şampiyonası'nı Antalya'da düzenledik. Normalde 2016 Avrupa Şampiyonası yine ekim ayında Antalya'da olacak. Tabi Avrupa ve Dünya Kick Boks Federasyonu bu terör olaylarından dolayı olağanüstü toplanma kararı aldı. Bununla ilgili bir toplantı olacak. O toplantının sonucunda bizde kalıp kalmayacağını bilmiyoruz ancak gerek 2016 Avrupa, gerek 2017 Dünya Şampiyonası ikinci bir haber gelene kadar Türkiye'de yapılacak. Ama bu şekilde bizde kalır diye düşünüyorum."

Turnuva, yarın sona erecek.