Üniversite hastanesinde kriz var! Doktor bulunamıyor!

Üniversite hastanesinde kriz var! Doktor bulunamıyor!
Güncelleme:

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi'nde ise yaşananlar endişe yarattı. Bir öğrencide çıkan korona sonucunda 10 asistan doktorun yüksek riskli temas nedeniyle izolasyona alındığı ifade edilirken, hastanede yalnızca 5 asistanın kaldığı belirtildi.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Handan Güleryüz imzalı gönderilen yazıda, bir öğrencide çıkan korona sonucunda 10 asistan doktorun yüksek riskli temas nedeniyle izolasyona alındığı ifade edildi. 

Hastanede çalışabilecek durumda olan yalnızca 5 asistanın kalması da dikkat çekti.

Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Anabilim Dalımızda Tıpta Uzmanlık Öğrencisi olarak görev yapmakta olan Dr. A.C’ün yapılan kontroller sonucunda COVİD-19 testi pozitif çıkmıştır. Bununla birlikte filyasyon ekibinin yaptığı çalışmalar sonucunda 10 asistan doktorumuzun da yüksek riskli temas nedeniyle 1 hafta izolasyona alınmasına karar verilmiştir. Bölümümüzde 23-27 Kasım 2020 tarihlerinde çalışabilecek 5 asistanımızın kalması sebebiyle acil servis ve yatan hastalarda klinik olarak aciliyeti olan hastalara hizmet verebilecektir.


Gereğini yapılmasını saygılarımla arz ederim."