Üniversitede isyan var! Yemekhaneye zam geldi, öğrenciler isyan etti

Üniversitede isyan var! Yemekhaneye zam geldi, öğrenciler isyan etti
Güncelleme:

Kocaeli Üniversitesi yönetimi yemekhane fiyatlarına zam yaptı. Personelin ödeyeceği yemek fiyatına yüzde 50, öğrencilere ise yüzde 20 oranında zam yapıldı. Yemekhane zamlarına ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen, “Zamlar derhal geri çekilmeli” dedi.

Evrensel’in haberine göre; üniversite yönetimi tarafından gün içerisinde ikinci kez yemek yemek isteyenler için ikinci geçiş fiyatlarına da aynı oranda zam yapıldı.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kamu kurumlarında verilen yemekhane hizmetleri kâr amaçlı değildir, personelin yemek ihtiyacının karşılanması içindir. Bu kamu kurumu bir üniversiteyse, yönetim hem personelin hem de özellikle öğrencilerin nitelikli ve sağlıklı yemek ihtiyacının mümkün olan en düşük fiyatla sağlanmasından sorumludur. Üniversite yönetimleri diğer harcama kalemlerini gözden geçirmeli, personelini ve öğrencilerini mağdur etmek yerine kamu kaynaklarının israf edilmesi politikalarına son vermelidir.”

Yapılan zammın yaz döneminde ve Covid-19 salgınının sürdüğü dönemde yapılarak durumun fırsata çevrildiğini ifade eden Eğitim Sen’in açıklamasında şöyle dendi: “Salgın döneminden hemen önce yapılan ve salgın döneminde sonuçlanan yemekhane ihalesinin sonucunda yeni firma 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle yemek hizmetlerini vermeye başlamıştır. Yapılan zamların bu tarihten hemen önce ilan edilmesi elbette herkese yemekhane ihalesinde kamu yararı gözetilip gözetilmediği sorusunu sordurtmaktadır.”

Evrensel