Üniversitede Zorla Alkol Tattırıldığı İddiaları

Üniversitede Zorla Alkol Tattırıldığı İddiaları

YÖK Başkanlığı:- "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olarak bu üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde adı geçen dersin öğrencilere okutulması ve bu dersin müfredatının belirlenmesi hususlarında müdahil olmamız söz konusu değildir"- "Başkanl

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), bir vakıf üniversitesinde zorla alkol tattırıldığı iddialarına ilişkin, "YÖK olarak bu üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde adı geçen dersin öğrencilere okutulması ve bu dersin müfredatının belirlenmesi hususlarında müdahil olmamız söz konusu değildir" açıklaması yapıldı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, son günlerde medyada yer alan bir vakıf üniversitesinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Alkollü ve Alkolsüz İçecekler dersini gören öğrencilere, dersin hocası tarafından zorla alkol tattırıldığı iddialarına ilişkin açıklama yapılması gereğinin doğduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle kamuoyunun bilmesini isteriz ki, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olarak bu üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde adı geçen dersin öğrencilere okutulması ve bu dersin müfredatının belirlenmesi hususlarında müdahil olmamız söz konusu değildir. Başkanlığımız üniversitelerde program açılmasına izin verdikten sonra bu programa ait ders planı ve içerikleri, istisna durumlar dışında ilgili bölümün ve yüksekokulun önerisi sonrasında üniversite senatosunun kararı ile belirlenmektedir. Bahse konu bölüm için de aynı durum söz konusu olup, Yükseköğretim Kurulu bu programın içeriğini ve müfredatını belirlememiştir."

Konuya ilişkin devam eden tartışmalara YÖK Başkanlığını da dahil eden bazı ifadeler üzerine, bilgi kirliliği oluşmaması ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamaya gerek görüldüğü belirtildi. Açıklamada, iddialarla ilgili üniversite yönetimince soruşturma başlatıldığı, bu nedenle herhangi bir ek açıklama yapılmayacağı ifade edildi.

Etiketler yök