Üniversiteli Özge'nin acı kaderi

Üniversiteli Özge'nin acı kaderi

Kazada ölen gence ağlarken, kızı Özge de aynı kaderi paylaştı.

Kayseri’den İstanbul’daki gitmek için hazırlık yapan üniversiteli Özge’nin annesi, izlediği kazadan etkilenerek “Kızım yollar tehlikeli, uçakla git” dedi. Genç kız, hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti

Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Özge Kandemir, özellikle İstanbul’da neredeyse her gün birkaç kişiyi canından eden kamyon terörüne kurban gitti. Habertürk'ün haberine göre talihsiz Özge’yi ölüme götüren olay, bir mühendislik fuarını takip etmek için arkadaşıyla Kayseri’den İstanbul’a hareket etmesiyle başladı. İki arkadaş, yolculuk öncesi Özge’nin ailesinin Ankara’daki evlerine uğradı. Annesi aynı gün haberlerde izlediği ve bir üniversitelinin hayatını kaybettiği kazadan etkilenerek ‘Kızım yollar tehlikeli, uçakla git’ dedi.

‘ANNECİĞİM GELDİK’

Bunun üzerine iki arkadaş, İstanbul’a uçakla gitme kararı aldı. 1 saatlik yolculuğun ardından Sabiha Gökçen Havaalanı’na inen Özge, uçaktan iner inmez annesine, “Anneciğim geldik, bagaj bekliyoruz” diye mesaj attı. İki genç, bu mesajından sadece birkaç saat sonra arkadaşlarıyla buluşmak için Kadıköy’e gitti.

Özge Kandemir, Kadıköy Caferağa Mahallesi’ndeki Tuğlacı Emin Bey Sokağı’nın girişindeki kaldırımda arkadaşlarıyla sohbet ederken malzeme yüklü hafriyat kamyonunun altında kalarak ağır yaralandı. Genç kız, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kamyon sürücüsü Aydın Y., sevk edildiği adliyede “adli kontrol tedbiri”yle serbest bırakıldı.

22 yaşında yaşamını yitiren Özge’nin teyzesi Evrensel Gazetesi yazarı Sultan Özer, kamyon sürücüsü Aydın Y. hakkında dava açmaya hazırlandıklarını söyleyerek yeğenini şu sözlerle anlattı:
“Özge, alanıyla ilgili etkinlikleri sıkı takip ederdi. Kadıköy’de arkadaşıyla buluşmuşlar. Kamyon çok dar bir virajdan sokağa dalmış. Arkadaşları olayın farkına bile varamamış, çok kısa sürede olmuş. Özge bilincini kaybetmiş, kalbini çalıştırmaya çalışmışlar ama o da olmamış. Arkadaşları yıkılmış durumda. Mezarından toprak alıp üniversiteye götürdüler.

‘DİL OKULUNA GİDECEKTİ’

Olaydan 2 gün önce ‘Teyze Almanca kursuna yazıldım’ mesajı atmıştı. Seneye ABD’ye dil okuluna gidecekti. Bunca yıllık meslek hayatımda çok acı haber yazdım. Yeğenimi böyle kaybetmek, şoförün serbest kalması içimizi paramparça etti. Özge seyahati çok severdi. Sosyal medyada da ‘Seyahatler çekiyor içim’ diye yazıyor...”

Habertürk

Etiketler istanbul Kayseri kamyon