Ünlü fenomen Murat Gözgü ile söyleşi

Ünlü fenomen Murat Gözgü ile söyleşi
Güncelleme:

Ünlü fenomen Murat Gözgü ile söyleşi

Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz Murat Bey?

Merhaba ben Murat Gözgü. Aslen güney doğulu bir ailenin en büyük çocuğu olarak İstanbul Fatih’te doğdum ve büyüdüm. Hem aile geçmişini hem kültürel değerlerine sahip çıkarak, modern dünyanın gerekliliklerine ayak uydurarak kendime ait bir yol çizdim. Ticaret hayatına erken yaşta atıldım. Babamın yanında başladığım iş hayatıma zaman içerisinde pek çok farklı sektörde bana tecrübe kazandırdı. Özellikle turizm ve taşımacılık konusunda bilgi ve tecrübe sahibi oldum. Bu sektörde bilgi ve tecrübe edinmemdeki en büyük pay aslında seyahat etmeyi, yeni yerleri ve yeni insanları keşfetmeye olan ilgim oldu. Sektörde çalıştığım süre boyunca pek çok ülkeyi ziyaret ettim, pek çok kültürü ve coğrafyayı tanıma fırsatı elde ettim. Gezmeyi seven, araştırmayı ve bilgiye her daim aç olan iç dünyamı, sezgilerimi dinledim.

Hobileriniz ve ilgi alanlarınız neler?

Pek çok farklı hobiye ve ilgi alanına sahip olan birisiyim. Seneler içerisinde hobi ve ilgi alanlarım değişip dönüşse de, bu alanların hemen hemen hepsini gözlemleyerek ve deneyimlerek tecrübe kazandım. Müzik, Seyahat, Yeni insanlar ve kültürleri tanımak ve tanıtmakla kendimi sürekli olarak geliştirmek en büyük ilgi alanım oldu. Ben bir lisan bir insan sözüne çok inanırım. Bu yüzden yeni dilleri öğrenmeye büyük ilgim oldu. Bunun için kendime sık sık ziyaret ettiğim Ukrayna başta olmak üzere Rusya ve Diğer Balkan ülkelerinde Rusça ’yı öğrenme fırsatı yarattım. Sonrasında müziğe olan ilgimin daha fazla arttığını hissettim. Ve kendimce 1 Şiir albümü olmak üzere 2 adet single ile toplam 5 adet seslendirdiği şarkılarımı Diskorid aracılığıyla https://distrokid.com/hyperfollow/muratgzg/sesver-3

Peki sonraki günlerde yeni bir albüm ve klip olacak mı?

Muhakkak olacaktır, Fakat doğru zamanı bekliyorum.

 Bu konuda bir kaç müzik şirketiyle bağlantı içerisindeyim hatta bunlardan biri çok yakınım olan bir kişidir, ve özellikle benim için harika bir parçanın olduğunu biliyorum. Ve günümüzde insanların da müzik dinleme alışkanlığının değiştiğini görebiliyorum, Daha çok sözlü rap şarkıları ve sözlü şarkıların daha çok hit aldığına şahitlik ediyorum. Ve bu sektörde fark ettiğim şey ise sesin bir önemi olmadığı aksine cümlelerin okunuşunun önemini doğrular niteliktedir. Bizim gençlik yıllarımızda bilindik arabesk,  fantezisi ve özgün şarkılar ve sanatçılar vardı. Ama şimdi maalesef böyle şeyler yok daha çok bilgisayar  üzerinden seslerin akort edilip düzeltildiği yorumcular görüyoruz.

“İnsanlar hep soruyor bu şarkıları hangi stüdyo’ da okudunuz ve yaptınız diye soruyorlar?

” Burdan şunu söyleyeyim arkadaşlar tamamen amatörce yapılmış bir şey stüdyo ve ev stüdyosu gibi, yada ekstra hiçbir tesisat kullanmadım .)) Sadece bir telefon kulaklık, uygulama ile karakoe tarzında yaptım seste hiçbir düzenleme veya başkalarının yaptığı gibi detone düzenlemeleri yoktur...

İnsanlarla iletişiminiz nasıldır?

İnsanlarla sürekli olarak iletişim halinde olmayı, onları dinlemeyi, onlara bildiğim, öğrendiğim ve deneyimlediğim şeyleri anlatmayı severim. Yeni insanlarla ve sevdiğim insanlarla vakit geçirmeyi daha çok severim. Bu anlamda dışadönük bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Ama kendime ait, bireysel bir iç dünyaya da sahibim.  Fikirlerim, hedeflerim hep bu dünyamdan geliyor.)  Bu açıdan zengin bir hayal gücüne ve içsel dünyaya da sahip olduğuma inanıyorum. Bu nedenle hem içe dönük hem de dışa dönük bir insan olduğumu söyleyebilirim.

 Başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Kendime koyduğum hedefleri yerine getirmek için hayatım boyunca hep mücadele ettim. Bu konuda kısmi mükemmeliyetçilik ile yaptığım işleri takdir etmemektense, elde ettiğim başarıları her zaman takdir ettim. İnsan doğası gereği hata yapar ve bu hatalardan ders çıkarır. Bu da birikilmediğimiz hatalardan ders çıkararak tecrübe ve bilgi sahibi olmama vesile oldu. Bu nedenle düşüncelerimi yerine getirirken attığım her adımın arkasında durdum. Bu süreçte gerçekleştirdiğim bu olumlu düşünce sistemi ve çalışmaya kendimi adamam ’la şuan Onurlu, Gururlu  ve karakteri oturmuş bir Murat Gözgü olduğuma inanıyorum.

Sosyal medyada istediğiniz yere gelebileceğinizi düşünüyor musunuz?

Sosyal medya gerçekten de milyonlarca yerli ve yabancı kullanıcıya sahip geniş bir ağ. Bu kadar geniş bir kullanıcı ağına sahip olan dünyada özgün, kişisel ve hayatın içinden  pek çok kullanıcıya ulaşabileceğimi düşünüyorum. Sosyal medya hiçbir zaman benim için başarımın bir göstergesi olmadı; daha çok umut ettiğim ve sevdiğim şeyleri, daha doğrusu yeni insanları tanımak ve onları tanıtma fırsatı gerçekleştirebileceğim eşsiz bir yer oldu. Bu doğrultuda İnsanlar da yaptığım paylaşımlara, emeklerime sahip çıktı ve beni çok destekledi. Bu açıdan bu atasözü bende yer etti. “Ne ekersen onu biçersin.” İyi ve temiz bir niyetle yola çıktığınız zaman sizin niyetinizi gören insanlar da sizi destekler her zaman.

COVID-19 dönemi sizi nasıl etkiledi? İşlerinizde ve kişisel yaşamınızda nasıl değişimler oldu?

Covid-19 dönemi ülkemizdeki ve dünyadaki pek çok insanı etkilediği gibi beni de derinden etkiledi. Özellikle iş hayatımda ister istemez bir duraklama süreci geçirdim. Bu süreçte evde olmak, sosyal hayata karışamamak, yurtdışına çıkamamak sevdiğim ve hayalini kurduğum şeyleri gerçekleştirememe engel oldu. Ancak bir yandan da kendi içime dönme fırsatı elde ettim. Kurduğum hayalleri, hedeflerimi gözden geçirme, onları gerçekleştirmek için kendime uygun bir yol haritası çizmek ve doğru zamanı beklememe sebep oldu.

Kısacası Covid-19 dönemi benim açımdan içe dönüş, farkındalık arttırma ve kendimi bulma dönemi oldu.

 İletişim kurma konusunda başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

İş hayatına oldukça erken bir yaşta atıldım. Bu dönem ticari açıdan iletişim kurma ve ticari dili keşfetme sürecini birebir gözlemleme fırsatı buldum. Bu dönemin ardından çalıştığım pek çok farklı sektörde binlerce farklı insanla muhatap oldum. İş anlamında iletişim yeteneklerimi çalışma ve pek çok kişiyle temas kurma ile geliştiğine inanıyorum.

Kişisel ilgi alanlarım konusunda ise yeni insanları ve kültürleri tanıma konusuna olan ilgimin iletişim yeteneklerimi güçlendirdiğine inanıyorum. Bu amaçla iletişime geçtiğim insanlar hem araştırmayı ve öğrenmeyi seven yönümü geliştirmeme hem de başka insanlarla iletişim kurmayı öğrenme konusunda bana yardımcı oldu.

Tüm bunların dışında da yine gün içerisinde insanlarla iletişime geçme konusunda da başarılı olduğumu düşünüyorum. Hangi amaçla biriyle iletişime geçersem geçeyim karşımdaki kişiyi küçümsemeden, anlattığı şeyleri yadırgamadan iletişime açık bir şekilde dinliyorum. Karşımdaki kişileri tanımaya çalışmam ve anlattıkları şeyleri ilgiyle dinlemem de insanların benimle sohbet etmeyi sevmesini sağlıyor.

  1. Sporun hayatınızda ne gibi bir rolü var?

Bir insanın gün içerisinde hem zihni hem bedeni hem de kalbi için çalışması gerektiğine inanıyorum. Zihnim için bol bol araştırma yapıp okuyorum; kalbim için kendi duygularımın farkında olarak yaşıyorum. Bedenim için ise spor yapıyorum ve bunun ciddi anlamda terapi gibi işe yaradığını düşünüyorum. Seneler içerisinde spor dallarına olan ilgim değişse de şuan uzun yürüyüşler yapmayı, sahil kenarlarında vakit geçirmeyi, açık havada dolaşmayı sevdiğimi söyleyebilirim. Özellikle zihnim dolduğunda, yeni fikirlere kendimi açmak için uzun yürüyüşlere çıkıyorum ve böylelikle ilhamımı ve hayal gücümü besliyorum.

Geleceğinizi düşündüğünüzde kendinizi nasıl hayal ediyorsunuz?

Hayal kurmanın çok güçlü bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Hayaller, ilhamlar ve fikirler bizi besleyen ve bizi biz yapan şeyler bu hayatta. Ruhumuzu, zihnimizi besleyen ve bizi harekete geçiren şeyler. Bu yüzden önce hayal sonra hareket prensibiyle hareket ediyorum.

Daha önceden de bahsettiğim gibi ben hayallerini hayal ve hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan düşler gibi gören birisi değilim. Seneler içerisinde hayallerim değişip dönüşse de sevdiğim, ilgi duyduğum ve başarılı olmak istediğim alanlara yöneldim. Hayallerimi hedeflerim haline dönüştürüp çalıştım, çabaladım ve şuan bulunduğum noktaya geldim. Geleceğe baktığım zaman gelecekteki Murat Gözgü kimdir diye kendime sorduğumda kendimi yine hayalleri için çabalayan, daima ileriye giden, başarılı birisi olarak  görmek istiyorum...

 

Etiketler advertorial