Ünlü iş adamı adliyeden kaçtı !

Ünlü iş adamı adliyeden kaçtı !

Fi-Yapı’nın sahibi Fikret İnan, teslim olmak için geldiği adliyeden kaçtığı iddia edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) maddi destek sağladığı gerekçesiyle Akfa Holding ve bağlı bulunan şirketlere yönelik yapılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın teslim olmak için geldiği adliyeden kaçtığı öğrenildi.

Sabah gazetesinden Gülcan Demirci'nin haberine göre, darbe girişiminin kilit ismi olan Adil Öksüz de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış ve daha sonra bulunamıştı. Adil Öksüz gibi sırra kadem basan İnan her yerde aranıyor. Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu FETÖ finansal destek sağladığı gerekçesiyle, Akfa Holding ve bağlı bulunan 44 şirkete yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Akfa Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, Cahit Paksoy ile işadamı Murat Sungur'un da aralarında bulunduğu toplam 98 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunduğunu öğrenen Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan teslim olmak için avukatı ile birlikte Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Avukatı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'na giderken İnan onu adliye içinde bekledi. İnan'ın avukatı müvekkilinin teslim olmak istediğini belirtti. Ancak bu sırada İnan teslim olmayarak kaçtı.

HER YERDE ARANIYOR
Yapılan araştırmada İnan'ın cep telefonunun en son Anadolu Adalet Sarayı'nda sinyal verdiği tespit edildi. Adil Öksüz de gözaltına alındıktan 21 dakika sonra serbest bırakılarak sırra kadem basmıştı. Teslim olmak için geldiği adliyeden kaçarak, sırra kadem basan Fikret İnan da şimdi Adil Öksüz gibi her yerde aranıyor.

Sabah