Ünlü iş adamının korumaları belinde silahla şantiye bastı

Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından Bülent Eczacıbaşı'nın korumaları bellerindeki silahlarla komşu şantiyeyi bastığı görüntüler sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Türkiye'nin cennet tatil beldesi Bodrum, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve eşi Oya Eczacıbaşı'nı konuşuyor. Geçtiğimiz aylarda Eczacıbaşı, halk plajını özel plaj haline getirme, plaja giden kamu yolunu demir kapıyla engelleyip, halkın kullanımına açık olması gereken alanı vatandaşların girişine kapatma, kaçak iskele ve yine kendi arazileri içindeki 10'a yakın kaçak yapıyla gündeme gelmişti.

"İMAR AFFINA BAŞVURDUK" DİYEREK SAVUNDU

Uydu görüntüsü üzerinden tüm bu kanunsuzlukları belgeleyen Bodrumlular, belgeleriyle birlikte hem Bodrum Belediyesi'ne hem de CİMER'e suç duyurusunda bulunmuş, Eczacıbaşı'nın konuya dair tek açıklaması ise "Zaten imar affı başvurusunda bulunduk" demek olmuştu.

Ünlü iş adamının korumaları belinde silahla şantiye bastı - Resim : 1

 SİLAHLI ADAMLARIYLA ŞANTİYE BASTI

Medyaradar'da yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediyesi'nin girişimiyle sahili kapatan duvar yıkıldı. Ancak Eczacıbaşı'nın bu kez komşu şantiyeleri silahlı adamları ile bastığı ve o anları kaydeden şantiye çalışanlarının cep telefonlarının elinden alınarak görüntülerin silinmeye çalışılması gündeme bomba gibi düştü.

Ünlü iş adamının korumaları belinde silahla şantiye bastı - Resim : 2

ZORLA GÖRÜNTÜLERİ SİLİYOR

Görüntülerde, çalışanların "Burası özel arazi, buraya giremezsiniz" uyarıları üzerine Bülent Eczacıbaşı'nın "Biz ister çıkarız ister çıkmayız, kimse bir şey yapamaz bize" dediği görülüyor. Aynı çalışanın Polise şikayet edeceğiz" uyarısı üzerine Bülent Eczacıbaşı "Et" yanıtını veriyor. Yaşanan diyalog sonrası Bülent Eczacıbaşı'nın silahlı adamı o anları kaydeden şantiye çalışanının elindeki telefonu zorla alarak, görüntüleri siliyor.

ECZACIBAŞI: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Eczacıbaşı’ndan olayla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında, ‘Eczacıbaşı Cennet Koyu’nu kapatmak isteyince olay çıktı’ başlığıyla yayınlanan içerikler, hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Söz konusu olayda, Bodrum’daki kendi arazisine ulaşmak için tek yol olan ve kamu mülkiyetinde bulunan araziden geçmek isteyen Bülent Eczacıbaşı, bölgede ruhsatsız olarak Çağdaş İnşaat tarafından gerçekleştirilen inşaatın görevlileri tarafından ‘burası özel arazi’ denilerek engellenmek istenmiş ve bu nedenle tartışma yaşanmıştır. Konuya ilişkin adli süreç devam etmektedir” denildi.

7 AYRI SUÇLAMAYLA İFADELERİ ALINDI

Daha önce, halk plajını demir kapılarla kapatıp özel plaj haline getirme, kaçak yapılar ve kaçak iskeleler, dökülmesi yasak olan ve deniz canlıları için öldürücü etkiye sahip mermer tozunun sahile dolgu yapılması gibi iddialarla ilgili gündeme gelen Eczacıbaşı Ailesi’nin silahlı adamlarla şantiye baskınıyla ilgili olarak hem darp edilen çalışanların hem de Çağdaş İnşaat’ın savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

İnşaat işçilerinin şikayeti üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Bülent Eczacıbaşı, Oya Eczacıbaşı ve silahlı korumalardan Hakan Yılmaz’ın, yağma, konut dokunulmazlığının ihlali, yaralama, tehdit, mala zarar verme, özel hayatın ihlali de dahil 7 ayrı suçtan şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alındığı öğrenildi.

 

(Kaynak)