Ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu evinde ölü bulundu

Ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu evinde ölü bulundu
Güncelleme:

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu (83), Beşiktaş'ta yaşadığı dairede ölü bulundu. 

83 yaşındaki Doğan Cüceloğlu, Beşiktaş Akatlar'daki evinde hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde incelemelerde bulundu.

Cüceloğlu'nun ölümüne dair İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Kafa kısmında düşmeye bağlı kanamanın olduğu anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir'' ifadelerine yer verildi. 

Alışverişten dönen Cüceloğlu’nun eşi, evde kocasının cansız bedeni ile karşılaştı. Olay yerine gelen polis incelemelerde bulundu. İlk incelemelere göre Cüceloğlu’nun evde düşerek hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısı ve adli tabip de incelemelerde bulunduktan sonra  Cüceloğlu’nun cenazesi ise evinden alınarak, Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AKŞAM CANLI YAYINA KATILACAKTI
Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan ünlü yazarın bugün Instagram hesabından yaptığı son paylaşımda akşam 21.00'da bir yayına katılmayı planladığı ortaya çıktı.

İşte Cüceloğlu'nun son paylaşımı: 

Ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu evinde ölü bulundu - Resim : 1

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Doğan Cüceloğlu için başsağlığı mesajı paylaştı. Koca, " 'Annen yok, kimsen yok.' Ünlü psikoloğumuz Doğan Cüceloğlu annesinin ölümünü anlatırken bu cümleyi kullanırdı. Bugün, hayatına dokunduğu insanları üzecek bir haber aldık: Hocamız aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

DOĞAN CÜCEOĞLU KİMDİR?

Doğan Cüceloğlu, 1938 Mersin-Silifke'de doğmuştur. On bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olan Doğan Cüceloğlu, Mersin'in Silifke kasabasında dünyaya geldi. On yaşındayken annesini kaybetti. Silifke'de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli'nde okudu ve Kırklareli Lisesi'nden mezun oldu.

Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne yazıldı ve oradan mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktora yaptı. Uzmanlık alanı iletişim psikolojisidir.

Doğan Cüceloğlu, Amerika'da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Bu evliliğini noktalayan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yaptı.

Kendimi geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladı; ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünüdür. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam ediyor.

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'de kitap yazmayı sürdürdü. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programlarına başladı.

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınıyor.

1990'dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazmaktadır.

DHA