Ünlüler kime oy verecek ?

Ünlüler kime oy verecek ?

Sezen Aksu'dan Gülben Ergen'e Teoman'dan Ajda Pekkan'a ünlüler oylarını kime verecek?

Oylarını kime verirler

SEZEN AKSU:
"Mehmetçik Türküsü" nedeniyle doğal adresi MHP gibi gözüküyor ama kabul edelim ki bu seçenek imaj açısından pek şık kaçmaz. Peki ya AKP? Doğal kitle ürker, bu yüzden olmaz, olamaz. CHP? Olabilir ama fazlasıyla klişe ve sürprizsiz olur. Ağar’ın partisi? Ne yani koca Sezen, kırsal partisine mi kaldı? Tabii ki olmaz! Peki ya Baskın Hoca ya da Ufuk Uras? Yani sol bağımsızlar? Hah, işte bunlar olabilir. Hem bir aykırılık yapılmış olur, hem de "Mehmetçik Türküsü" dengelenir. Hadi bakalım kolay gelsin.

İBRAHİM TATLISES: Her ne kadar Genç Parti’den aday ise de kadim dostu, sevgili kankası Osman Yağmurdereli’nin AKP’den aday olmasını da göz önünde bulundurup, hem aşiretini, hem de kadınlarını iki parti arasında paylaştırır mı acaba tüccar sanatçımız?

OKAN BAYÜLGEN: Son zamanlarda didaktik ve aydınlanmacı takılmasına bakılırsa oyu galiba CHP’ye nasip olacaktır.

HÜLYA AVŞAR: Hem biricik arkadaşı CHP’li Zeynep Damla Gürel’in hayli arka sıralardan aday gösterilmesine bir tepki olsun diye, hem de "Kaya ile aynı partiye oy veriyoruz! Gördünüz mü biz ne medeni insanlarız" şeklinde bir propaganda ortaya çıksın diye oyunu AKP’ye vereceğinden neredeyse emin gibiyim.

ÇELİK: Bence işin bu kısmında herhangi bir partiden söz etmek yerine, hep birlikte ayağa kalkıp 10. Yıl Marşı’nı söylememiz daha uygun olur.

FERHAN ŞENSOY: Sanırım "Vatansever Kuvvetler Birliği" adlı çete hareketinin partileşmesini bekliyordur.

GÜLBEN ERGEN: Eğer "Erdoğan ailesi"ne gelin gitmeseydi, oyunu Cem Uzan’a bile verecek denli bilinç yoksunu bir görüntü çizebilirdi. Ancak "Erdoğan ailesi"nin kendisine kazandırdığı bilinçle hareket edecek ve oyunu şöyle şık kaçacak bir sol adaya nasip edecektir.

TEOMAN: Madem dağıtmak ki en çok yakışandır ona, o halde ondan oy kullanmamasını beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum.

AJDA PEKKAN: Bir apolitik olarak hangi partiye oy atacağı konusunda en belirsiz tutum hiç kuşkusuz onundur. Öyle ki AKP’ye de oy verebilir, AKP’nin can düşmanı CHP’ye de. Hatta hepsini bırakıp "Ben ille de Alman Sosyal Demokrat Partisi’ne oy vereceğim" diye tutturabilir.

Hürriyet
Ahmet Hakan COŞKUN