Ünlülerden Angelina Jolie’ye destek

Ünlülerden Angelina Jolie’ye destek

\"Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddeti Önleme Zirvesi\"nin kampanyasına ünlü isimler duyarsız kalmadı.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı William Hague ve Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Angelina Jolie eş başkanlığında şimdiye kadar yapılan en geniş katılımlı ve en kapsamlı ‘Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddeti Önleme Zirvesi’ Londra’da düzenlendi. Küresel zirveye 48 Dışişleri Bakanı, 100’den fazla sivil toplum örgütü, hukukçular, insan hakları savunucuları ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 113 ülkeden 600’den fazla hükümet ve devlet yetkilisi katıldı.

İç hukuk düzenlemesi

Geçen yıl İngiltere’nin başkanlığında toplanan G8 ülkeleri, çatışma bölgelerindeki tecavüz ve cinsel şiddet olaylarınınCenevre Konvansiyonu’nun ihlali anlamına geleceğini kararlaştırmıştı ve bu deklerasyon 137 ülkenin hükümeti tarafından imzalanmıştı. Bu küresel zirveyle, alınan kararların pratiğe geçirilmesi ve cinsel şiddet mağdurlarına daha fazla yardım edilmesi amaçlanıyor. Zirvede, çatışma bölgelerinde cinsel şiddetle ilgili soruşturmaların kolay yapılabilmesi ve ülkelerin iç hukuklarında bu konuda düzenlemelere gitmeleri için bir protokol imzalandı.

Ünlülerden destek

‘Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddeti Önleme Zirvesi’, tüm dünyada sosyal medyadan da #timetoact (harekete geçme zamanı) fotoğraf kampanyasıyla desteklendi. Türkiye’de de Birleşik Krallık Büyükelçisi Richard Moore ve Birleşik Krallık Başkonsolosu Leigh Turner’ın yanı sıra Birleşik Krallık Türkiye misyonları çalışanları ve Türkiye’nin önde gelen ünlü isimlerinden Burcu Esmersoy, engin altan Düzyatan, Kerem Bursin ve Kıvanç Kasabalı da kampanyaya sosyal medya üzerinden destek verdi.

Milliyet