Ünlülerden Nice katliamına sert tepkiler

Ünlülerden Nice katliamına sert tepkiler

Fransa'nın Nice kentinde onlarca kişinin öldüğü saldırının ardından ünlü isimler tepkisini böyle dile getirdi.

Bastille Günü kutlamalarının yapıldığı Fransa'nın Nice kentinde, bir kamyon kalabalığın içine dalarak, 80'den fazla insanı vahşice öldürdü. Dünya Nice'ye ağlıyor. Sosyal medyada geniş yankı bulan Fransa'daki terör saldırısına ünlü isimlerden de tepki geldi.

DOĞA RUTKAY: TIR'A NEDEN KAMYON DİYORLAR

Ancak 80'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda herkes sağduyu mesajı verirken oyuncu Doğa Rutkay'ın "TIR'a neden kamyon diyorlar" şeklindeki paylaşımına kimse bir anlam veremedi.

İŞTE SOSYAL MEDYADAKİ MESAJLARDAN BAZILARI;

Fazıl Say:Terör masum insanları vurmaya devam ediyor. Fransa'dan çok üzücü haberler. 80'in üzerinde ölü. Yine, yine.. Görüntülere bakıyoruz. Canilik…vahşet. Kamyonla çoluk çocuğu ezerek geçmişler. Dünyadaki çıkarlara dayalı yanlış siyasetlerin intikamları savaşa dönüşüyor. Rüzgar ekenler fırtına biçiyor. Dünya bir dram yaşıyor. Çaresizce haberleri seyrediyoruz… Batı dünyasında olsun islam dünyasında olsun masum halk barıştan iyice uzaklaştırılıyor. Ölüm kültürü her an her yerde. Ölüm yaşamı dikte ediyor ve bu gezegeni cehenneme çeviriyor. İnsan ırkı yozlaşıyor. Sosyal medyada Terörü destekleyen yorumlara rastlıyoruz bazen, tuhaftır, artık şaşırmıyoruz bile. "Senin terörün / benim terörüm / oh olsun / sen bana üzülmedin ben de sana üzülmem"gibi çok saçma karşılaştırmalar okuyor ve utanıyoruz. Bu savaşı, canlı yayın halinde , ortada seyrediyoruz. "Dünya nereye gidiyor?" diye endişeleniyoruz. Çocukları gelecek nesilleri düşünüyoruz. Güvende yaşayabileceğimiz , barış ve sevgi içinde olacağımız bir dünyaya özlem duyuyoruz. Çok mu şey istiyoruz insan olarak?

Sibel Can:Acının dili,dini, rengi,ırkı yok.. Yine dünyanın başka bir köşesinde masum insanlar öldü.

Nihat Doğan:Ölen masum insanlara sevinenler, Gayr-ı Müslim bir insanın cenazesi geçince saygıdan ayağa kalkan bir peygamberin Ümmeti olamaz. #Nice

Gülben Ergen:İnsanlar öldürüldükçe… İnsanlık ölüyor..

Atilla Taş: Hangi din, hangi inanç, hangi amaç bunu meşru kılabilir ve insanlar da sevinç yaratabilir? Yazık, yazıklar olsun!

Doğa Rutkay: Tıra niçin kamyon diyorlar? Daha mı az acılı oluyor??

Ayşegül Aldinç:Fransa'nın tedirginliği boşa değilmiş. Burda önlem alıp orada teröre yakalandılar.. Görüntüler korkunç.. Yazık çok yazık! Fransa'nın Nice

Ömür Gedik:Dünya iyice hastalandı… Fransa, geçmiş olsun…

Özge Ulusoy:Dünyanın geldiği sevgisiz ve hatta nefret dolu yer dehşet verici…Üzgünüm…Lanet olsun teröre..