Unutkanlık mı başladı ?

Unutkanlık mı başladı ?

Unutkanlık sorununuzun çaresi bitkiler olabilir mi?

Beyindeki hücreler arası enerji transferinin bozulması, hücrelerin bilgileri kaydetme, tekrar çağırabilme, bilgileri depolayabilme kabiliyetinin yitimine unutkanlık denir.

Beyindeki hücreler arası enerji transferinin bozulması, hücrelerin bilgileri kaydetme, tekrar çağırabilme, bilgileri depolayabilme kabiliyetinin yitimine unutkanlık denir. Acaba bu probleme bitkilerden çare var mı derseniz bu haberi okumaya devam edin…

İki çeşit unutkanlık var. Birincisi basit unutkanlık, yani; geriye dönüşü olan düzelebilen unutkanlık. Daha çok stres ve depresyonla oluşuyor. İkincisi ise kötü huylu unutkanlık, hafıza kaybı, yani ‘Alzheimer’ hastalığı gibi beyindeki ağır hücre yıkımıyla ilgili duruma deniyor. 40 – 50 yaşlardan sonra yavaş yavaş başlayan unutkanlık normaldir. Bu yaşlanmaya bağlı bir unutkanlıktır. İlerlememesi için bir nöroloğa başvurarak alzeimer hastası olmamak adına tedbirler alınmasında fayda vardır. Ancak daha 40 yaşınıza gelmediyseniz ve unutkanlık durumuyla karşı karşıya geldiyseniz bazı şeyleri yapmaya başlamalısınız. Hafıza gücünü artırmak için, vitamin almak, dengeli beslenmek, temiz havada egzersiz yapmanın yanı sıra bitkilerin şifalarından da yararlanmak mümkün.

Malzemeler:

* 500 gram ceviz içi,

* 500 gram çekirdeksiz üzüm,

* 500 gram kuru kayısı,

* 750 gram bal.

Hazırlanışı ve Kullanımı:

Balın içine blender da öğütülmüş, ceviz, üzüm, kayısı karışımı atılarak güzelce karıştırılır. Bu karışım, sabah-akşam birer tatlı kaşığı yenilir. Bu arada tahta kaşık kullanın, metal kaşıktan sakının.