Üsküdar Üniversitesi'nden Haber3'e açıklama

Üsküdar Üniversitesi'nden Haber3'e açıklama
Güncelleme:

ÖSYM'nin 2015 tercihleri için üniversite program ve kontenjanlarına yönelik haberimize Üsküdar Üniversite'sinden bir açıklama geldi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada "Etik değerlere son derece önem veren bir eğitim kurumu olarak herhangi bir tarafın mensubu değildir" de denildi.

İşte o açıklama:

25 Haziran 2015 tarihinde saat 15:33’de yayına aldığınız “YÖK’ün son numarası yandaş olmayana kontenjan yok” başlıklı haberinizde Üsküdar Üniversitesi ile ilgili belirtmiş olduğunuz yanlış bilgileri bu açıklamadaki bilgiler ışığında düzeltmenizi rica ederiz.

Haberinizde tablo halinde vermiş olduğunuz kontenjan sayıları Üsküdar Üniversitesi’nin kontenjan sayıları değildir.  Sizin de dikkatle incelediğinizde göreceğiniz üzere tabloda Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 2014 kontenjan rakamı yer almamaktadır. Bu rakam 2251’dir.  Bunun yanı sıra kontenjanlarımızla ilgili en doğru adet bilgisi aşağıdaki gibidir. Bu sene rakamlardan da göreceğiniz üzere 700 kişilik bir artış ile yaklaşık yüzde 20 oranında yeni kontenjan eklenmiştir. Tablonuzun bu verilere göre düzeltilmesi üniversitemiz hakkındaki bilginin doğruluğu açısından önem taşımaktadır.

2014 lisans: 1205
2014 Meslek Yüksek Okulu:  2251
2014 toplam öğrenci sayısı: 3456

2015 lisans: 1485
2015 Meslek Yüksek Okulu:  2671
2015 toplam öğrenci sayısı: 4156

Haberinizde düzeltilmesini istediğimiz bir diğer konu ise “paralelci” sıfatı ile üniversitemizin birlikte anılmasıdır. Şahsi tüm birikimimi vakfederek 2011 yılında kurduğumuz Üsküdar Üniversitesi, NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi ile aynı grupta bulunmaktadır. Üniversitemiz uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış, varlığını bu başarılarla devam ettirmek için tüm akademik birimleri ve öğrencileriyle kısa zamanda güçlü bir yapıya dönüşmüştür.

Etik değerlere son derece önem veren bir eğitim kurumu olarak herhangi bir tarafın mensubu değildir. Üniversitemiz topluma, ülkesine ve dünyaya değer katacak gençlerin, bilim insanlarının yetiştirilmesi için çalışmaktadır.

Üsküdar Üniversitesi ile ilgili daha fazla bilgi almak ya da bilgi doğrulamak isterseniz bizi arayabilirsiniz. Düzeltme talebimiz bu açıklamayla önemle bilgilerinize sunar, yanlış bilgilerin doğrusuyla değiştirilmesini arz ederiz.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Üsküdar Üniversitesi
Rektörü

* * *

İşte Üsküdar Üniversitesi'nin düzeltme gönderdiği o haberimiz:

Üsküdar Üniversitesi'nden Haber3'e açıklama - Resim : 1