Usta gazeteci hayatını kaybetti

Usta gazeteci hayatını kaybetti

Usta gazeteci Cüneyt Arcayürek saat 14.30'da yaşamını yitirdi...

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, 13 Mayıs'tan bu yana yoğun bakımda tedavi altındaydı. Usta Gazeteci, vücut fonksiyonlarının bozulması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Arcayürek, perşembe günü Gölbaşı'ında toprağa verilecek. Vasiyeti gereği usta gazeteci için tören yapılmayacak.

CÜNEYT ARCAYÜREK KİMDİR?

1928 Ankara doğumlu olan Arcayürek, gazeteciliğe 1947'de Ulus Gazetesi'nde başladı. Sırasıyla; Ankara Akşam haberleri, Kudret, Vatan, tekrar Ulus, Anka HaberAjansı, Akis, Hürriyet, Tercüman, Milliyet, Güneş ve Bugün gazetelerinde çalışmıştı. Milliyet gazetesinde ve  Akis dergisinde hem yazarlık hem de genel yayın müdürlüğü yaptı. Büyük yankılar uyandıran, çeşitli soruşturmalar ve davalar açılmasına yol açan ancak kendine Yılın Gazetecisi ünvanını kazandıran "Johnson'un Mektubu" haberiyle ün kazandı. Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'a ilk giren gazeteci oldu. Cumhuriyet gazetesinin başsayfasında Güncel isimli köşenin yazarı olan Arcayürek, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde eski danışmanıdır.

CÜNEYT ARCAYÜREK'İN SON YAZISI

Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin canlı tanığı olan Cüneyt Arcayürek Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazıyordu. Arcayürek'in imzasını taşıyan son yazısı seçimlerden önce 10 Mayıs tarihinde yayınlandı.

Bu son yazıdan 5 gün sonra Cüneyt Arcayürek'in hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı haberi geldi. Peki Cüneyt Arcayürek son yazısında neler not etmişti. Arcayürek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazılarında hep ısrarla RTE derdi. Bu son yazısıda onunla ilgili olmuş yaklaşan seçimleri değerlendirmişti. Pazar günü yayınlanan yazısının finalinde ise şunları yazmıştı;

SON YAZISINDAKİ SON SATIRLAR

Bu pazar siyasal gelişmelerden çok günümüze yakışır hicivleri yazalım dedik. Örneğin:
“Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden / Sofulukta zorlu anırtı aldı yürüdü / Kara bir kinle taassup pusudan çıktı yine / Yurdu şahane cehalet yeni baştan bürüdü.”
Bir diğer:
“Maksadın hizmetse şayet partiye arza hacet yoktur / ilan istemez /
Ey RTE lütfen çekil kâfi bize / Gölge etme başka ihsan istemez”
Başkası:
“İşte size bir tablo / Görse şaşar Anibal/ Ördeklerden bir filo / Bir de
kazdan amiral...”