Usta gazeteciye veda

Usta gazeteciye veda

Usta gazeteci Leyla Umar, son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü gazeteci Leyla Umar, son yolculuğuna uğurlandı. Umar'ı son yolculuğuna yakınları, iş, sanat ve siyaset dünyasından sevenleri uğurladı.

Uzun süredir Alzheimer hastalığı nedeniyle tedavi gören ve iki gün önce hayatını kaybeden gazeteci yazar Leyla Umar, son yolculuğuna dualarla ve alkışlarla uğurlandı. Umar için Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine oğlu Adnan Ekşigil, eski eşi Refik Erduran, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk, televizyoncu Halit Kıvanç, oyuncu Aydemir Akbaş ile sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Törende Leyla Umar'ın oğlu ve torunları taziyeleri kabul etti. Leyla Umar'ın bakıcısı Ani Uduka, uzun süre gözyaşı döktü. Umar'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Zincirlikuyu mezarlığına götürüldü.

Usta gazeteciye veda

Törende konuşan Umar'ın eski eşi Refik Erduran, "Ölüm olayı insanı altüst ediyor. Her şey birbirine karışıyor. Leyla Umar'la çok hoş yıllarımız oldu. Ondan sonra da ben saçmaladım. Birçok şeyde yanlış yaptım. Haklı öfkelere kapıldı. O öfkelerin etkisiyle bende şimdi anlıyorum sağlığı bozulmuş. Bazı şeyleri yanlış hatırlamaya başladı. Ondan sonra aramızda kavga çıktı. O saçma bir travmaydı. Ondan dolayı kendisinden özür dilemek istedim böyle bir yazı yazarak. Ama sahiden şuanda bana hakim olan duygu, çok büyük nedamet, pişmanlık, utanç kendisine karşı, üzüntü ama hepsini bir kenara itip de o güzel yılları, sevginin ağır bastığı dönemi hatırlamaya çalışıyorum. Hepimiz onu yapmaya çalışalım." diye konuştu.

Usta gazeteciye veda

Umar'ın oğlu Adnan Ekşigil de, "Beni söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok. Uzun bir hastalık sürecinden sonra kaybettik. Bu kadar sevildiğini de burada anladık. Bu kadar dostu olduğunu biliyordum ama böylesini düşünmemiştim. Çok teşekkür ederim ilginiz için." ifadelerini kullandı.

Usta gazeteciye veda

Leyla Umar'la bir anısını paylaşan Halit Kıvanç ise, " Uzun yıllar çalışırken beraber çalıştık. Onda da dostolarak kaldık. Çok tatlıydı fakat gazeteciliğin özelliklerini bilmediği için bir olay oldumu hemen anlatırdı. Önce gazeteye yazacaksın demiş Abdi İpekçi, herkes duysun ondan sonra anlatırsın demiş. Yıllarca uluslararası özel haberlere imza attı. Çok tatlıydı ama ufacık bir yalan şakayla onu kızdırırdık. Ondan sonra yokmuş öyle şey diye gelirdi gülüşürdük. Çok sevdiğim bir insandı." şeklinde konuştu.

Tiyatroya başlamadan önce yapılan provalara Leyla Umar gelmeden başlamadıklarını belirten oyuncu Aydemir Akbaş ise, "Biz tiyatroya başlamadan evvel genel prova yapardık. Sadece çok yakın dostlarımızı çağırırdık. O da onlardan biriydi. Bize moral verirdi. Onu görmeden provaya başlamazlardı. İnsana huzur ve dostluk aşılayan biriydi. Yalnız bir şeye şaşıyorum; galiba o dönemden bir ben kalmışım. Kimseyi göremiyorum." diye konuştu.