Uyarılar geliyordu... Az önce başladı !

Uyarılar geliyordu... Az önce başladı !
Güncelleme:

Meteoroloji'nin yaptığı uyarılar sonrası İstanbul'da sağanak yağış başladı.

Meteoroloji uyarmıştı, İstanbullu gök gürültüleri ve bir anda kararan havanın şaşkınlığını yaşıyordu ve az önce sağanak yağış başladı. Gökgürültülü sağanak yağışın saat 18:00'da sona ereceği bildiriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir uyarıyordu ve beklenen sağanak yağış İstanbul'da başladı. Meteoroloji, ani sel ve su baskınlarına karşı da uyarılarda bulundu.

İSTANBUL'DA GÜNDÜZ GECE OLDU

İstanbul'da öğlen saatlerinde bir anda hava karardı. Gök gürültüsü ve bulutlar sağanak yağışın habercisi olarak harekete geçti. İstanbul'da meteorolojinin dikkat çektiği yağışlar az önce başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü gökgürültülü sağanak yağışın 18:00'a kadar süreceğini bildirdi.

İZMİR İÇİN SEL UYARISI

Meteroloji'nin yayınladığı son dakika uyarısına göre, bugün İzmir çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Bilecik, Çankırı çevreleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bursa'nın güney ve doğusu, Sakarya'nın güney kesimleri, Eskişehir'in kuzeyi ve Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.