Uyuşturucu sanıklarından ilginç sözler

Uyuşturucu sanıklarından ilginç sözler

Uyuşturucu davasında yargılanan bir kişiye 9 diğer kişiye ise 12.5 yıl hapis cezası verildi.

Uyuşturucular bana gökten düşmedi" diyen sanığa 9 yıl, poşetlerde parmak izi çıkan sanığa ise 12.5 yıl hapis verildi.

Kayseri'de bir parkta üzerinde 10 poşet içerisinde 2.08 gram ağırlığında uyuşturucu madde ile yakalanan ve 'uyuşturucu madde ticareti yapma' suçundan tutuklu yargılanan sanığa 9 yıl 4 ay hapis, poşetlerde parmak izi çıkan diğer tutuksuz sanığa ise 12 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tutuklanmasına karar verildi. Tutuklu sanık mahkemede, "Uyuşturucular bana gökten düşmedi, ondan aldım" dedi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık H.M.A. ile tutuksuz sanık U.G. ve avukatlar hazır bulundu. 15 Ağustos'ta Kocasinan ilçesi Mimarsinan Parkı içerisinde polisin üst aramasında üzerinde 10 poşet içerisinde 2.08 gram ağırlığında uyuşturucu çıkan tutuklu sanık H.M.A. mahkemede sorgu ve savunmasında uyuşturucuları içmek için diğer sanıktan aldığını belirterek, "Hiçbir kanıt yok. 10 paket uyuşturucuyu içmek için aldım. Diğer sanık yalan ifade veriyor. Bana bunlar gökten düşmedi ya, ondan aldım. Tanık varsa uyuşturucu ticareti yaptığımı gelsin söylesin. Beraatımı istiyorum" şeklinde konuştu. Tutuksuz sanık U.G. ise "Ben satın almak için poşetlerin içerisinden seçmiştim. Parmak izi çıkması normal. Ben içiciyim, beraatımı talep ediyorum" dedi.

TUTUKSUZ SANIK DA TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığa 'uyuşturucu madde ticareti yapma' suçundan etkin pişmanlık indirimi uygulayarak, 9 yıl 4 ay 15 gün hapis, 740 TL adli para cezası verdi. Tutuksuz sanık U.G.'nin de suçunun sabit olduğu kanaatine varan mahkeme heyeti, bu sanığa aynı suçtan 1 yıl 6 hapis, bin TL adli para cezası vererek, tutuklanmasına hükmetti. Tutuksuz sanık U.G., duruşma sonrası adliye polisi tarafından kelepçe takılarak, polis noktasına götürüldü.

İHA