Vakıf Emeklilik Ve Türkiye Finans'tan İlk Kar Paylaşımı

Vakıf Emeklilik Ve Türkiye Finans'tan İlk Kar Paylaşımı

İSTANBUL (AA) - Vakıf Emeklilik ve Türkiye Finans, birinci yılında ilk katılım kar payı ödemesini gerçekleştirdi. Vakıf Emeklilik'ten yapılan...


İSTANBUL (AA) - Vakıf Emeklilik ve Türkiye Finans, birinci yılında ilk katılım kar payı ödemesini gerçekleştirdi.

Vakıf Emeklilik'ten yapılan açıklamaya göre, Vakıf Emeklilik 2015 yılı şubat ayında Türkiye Finans ile kredi hayat sigortası alanında Vekil Model ile Kar Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi isimli yeni bir ürün geliştirmişti. Faizsiz finansman yöntemlerine uygun olan Tekafül sistemine göre şekillendirilen üründe kar payı dağıtım miktarı, yılda bir kez yıl sonunda finansal sonuçlar üzerinden hesaplanarak yapılıyor.


Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik, "Vakıf Emeklilik iş birliği ile hizmete sunduğumuz Kar Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi ürünümüz ile bireysel kredi müşterilerimizin kendilerini ve sevdiklerini güvenceye almalarının yanı sıra cari yıl sonunda poliçe primleri oranında kardan pay dağıtıyoruz. Hasar ve sorumlulukların katılımcıların paylarına göre bölündüğü toplumsal bir sigorta havuzu modeli oluşturduk. Katılım sigortası faaliyetleri karından ve fonun yatırım gelirlerinden T.C Hazine Müsteşarlığınca tasdik edilen tarife teknik esasları dahilinde müşterilerimize belli oranda katılım karı dağıtıyoruz." dedi.


Çelik, Vakıf Emeklilik tarafından biriktirilen fonların Kar Paylaşımlı Katılım Sigortacılığı modeli gereği faiz dışı yatırım araçlarında değerlendirildiğini, bu yıl da ilk kar payı dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vakıf Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Obalı da Türkiye'nin önemli bir gündemi haline gelen faizsiz finans sektörünün bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirtti.


Obalı, "Bir yıldır katılım sigortacılığı konusunda önemli fırsatları, en iyi şekilde müşterilerimize sunuyoruz. Onların da bize olumlu geri dönüşlerine şahit oldukça bu alandaki gayretimiz artıyor. İlk yılında İslami sigortacılık prensiplerine uygun olarak kar dağıtmaktan memnuniyet duyuyoruz. Katılım sigortacılığının yeni meyvelerini almak bizi mutlu ediyor. Vakıf Emeklilik olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye Finans şubeleri aracılığı hizmete sunulan Kar Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi, bireysel finansmanda bin TL'ye kadar vefat ve tam maluliyet sigorta teminatı sağlıyor. 18-65 yaş arasında Türkiye'de yerleşik ve Türkiye Finans'tan eşit taksit ödemeli bireysel finansman desteği kullananlar bu ürüne sahip olabiliyor.