Vakıfbank'ta Final Sevinci

Vakıfbank'ta Final Sevinci

- VakıfBank Genel Müdürü Aydoğan:"İnşallah şampiyonluğu milletimize hediye edeceğiz"- Başantrenör Guidetti:"Fenerbahçe Grundig bu kadar iyi oynayacağımızı beklemiyordu"


MONTICHIARI (AA) - Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nin ilk maçında Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenen VakıfBank'ta finale yükselmenin mutluluğu yaşanıyor.

İtalya'nın Montichiari kentinde düzenlenen organizasyonda oynanan maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, finale çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fenerbahçe Grundig gibi güçlü bir rakibi 3-0 yenerek finale yükseldiklerini anlatan Aydoğan, istikrar ve çok çalışmanın kendilerini başarıya taşıdığını ifade etti.

Galibiyeti VakıfBanklılara hediye ettiğini dile getiren Aydoğan, "İnşallah yarın şampiyonluk maçını alırsak onu da milletimize hediye edeceğiz." dedi.

VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren ise karşılaşmanın zor geçeceğinin bilincinde olduklarını ve 3-0'lık skorun kimseyi aldatmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sezon başında bu oyuncuları transfer ederken çoğu insan 'Eczacıbaşı VitrA birinci, Fenerbahçe Grundig ikinci olur, daha sonra da VakıfBank ve Galatasaray gelir.' dedi. Spor böyle bir şey değil. Spor çok çalışmayı, hak etmeyi, karakterli durmayı, istikrarı gerektiriyor. Biz de banka yönetiminin ve genel müdürümüzün desteğiyle bu kalitedeki isteğimizi ve istikrarımızı sürdürebiliyoruz. Dolayısıyla böyle başarılar elde ediyoruz. İnşallah yarın Avrupa şampiyonu olarak, milletimize güzel bir gün yaşatacağız."


- Guidetti: "Müthiş bir maç oynadık"


VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, çok güzel bir galibiyet elde ettiklerini dile getirerek, "Her şeyden önce müthiş bir maç oynadık. Genç bir takımız ve burada birçok oyuncumuz ilk kez böyle büyük bir sorumluluğu aldı. Buna karşın bunun üstesinden gelmeyi başardı. Tek kelimeyle takım gibi oynadık. Yarın rakibimiz kim olursa olsun kendi oyunumuzu oynadığımız takdirde kazanacağımıza inanıyorum. Şimdi bu maçı bir kenara bırakıp finale odaklanmalıyız. Çünkü henüz hiçbir şey kazanmadık." diye konuştu.

Karşılaşmada oyuncularının çok iyi bir motivasyonla oynadığını vurgulayan Guidetti, şunları söyledi:

"Oyuncularım harika bir motivasyonla mükemmel bir maç çıkardı. Fenerbahçe Grundig bu kadar iyi oynayacağımızı beklemiyordu. Onlara çok zorluk çıkardık. Bizim oyunumuza çözüm bulamadılar. Yaptığımız değişikliklerde şanslıydım. Yaptığım her değişiklik oyuna pozitif katkı yaptı. Hill, Melis ve Çağla gibi... Kim'i durdurmak için ekstra bir formülümüz yoktu. Kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık ve başarılı olduk. Zor bir final bizi bekliyor."

VakıfBanklı oyuncu Gözde Kırdar da kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatarak, "İnşallah yarın kupayı alan biz oluruz. Kim gelirse gelsin yenmek zorundayız. İnşallah güzel bir oyun ortaya koyup, Türkiye'ye kupayı götürürüz. Fenerbahçe'ye de bol şans diliyorum. İnşallah altını biz alırız, bronzu da onlar alır." ifadelerini kullandı.