Vali yardımcısı karakolluk oldu !

Vali yardımcısı karakolluk oldu !

Samsun Vali Yardımcısı, iki öz oğluna şiddet uyguladığı gerekçesiyle karakolluk oldu.

Samsun Vali Yardımcısı R.Y. iki öz oğlunu dövdüğü iddiasıyla karakolluk oldu. Çocuklarının şikayeti üzerine polise ifade veren Vali Yardımcısı Y., iddiaları yalanlayarak, "Çocuklarıma fiziksel ve sözlü şiddet söz konusu değil" dedi.

2015 yılı Ağustos ayında Antalya Vali Yardımcısı iken Samsun’a Vali Yardımcısı olarak atanan ve geçen yıl haziran ayında eşinden boşanan 48 yaşındaki R.Y., biri 13, diğeri 19 yaşında olan 2 oğlu ile birlikte Samsun’un Canik İlçesi’nde yaşamaya başladı. Vali Yardımcısı Y, geçen Eylül ayında da bir çocuk annesi D.Y. ile evlendi. Çocuklar ile üvey anneleri arasında yaşanan bir tartışma üzerine araya polis girdi. İddiaya göre R.Y.nin oğlu 19 yaşındaki Y.K.Y., polisi arayıp babasının kendilerini dövdüğünü öne sürerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine eve gelen ekipler, ailenin ifadesine başvurdu. ’Aile içi darp, tehdit ve hakaret’ suçlamalarıyla birbirlerinden şikayetçi olan taraflar, daha sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı.

’ÇOCUKLARI ESKİ EŞİM YÖNLENDİRDİ’

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı R.Y., 25 yıllık devlet memuru olduğunu belirterek, böyle bir durum ile gündeme gelmekten üzüntü duyduğunu dile getirdi. 20 yıldır evli olduğu eşiyle, anlaşmalı olarak geçen yıl Haziran ayında boşandıklarını, mahkemenin küçük oğlunun velayetini kendisine verdiğini kaydeden Y. şunları anlattı:

"Çocuklarımın bende kalmasından son derece memnunum. Ancak iki erkek çocuğu büyütmenin zorluğunu görerek, ailemin de onayı ile geçen Eylül ayında D.Y. hanımla evlendim. Eşimin de bir çocuğu var. Fakat o Ankara’da üniversitede okuduğu için bizimle kalmıyor. Ben evlendikten sonra eski eşim çocuklarımı sürekli yönlendirmeye çalıştı. Geçen Salı günü ben şehir dışındaydım. Eşimin Ankara’daki çocuğu da tatil için gelmişti. Eşim beni aradı ve çocukların tatsızlık yaptığını, kendilerine bıçak çektiğini söyledi. Ben eve geldiğimde çocuklarla konuşmak istedim. Büyük oğlum arkasını dönüp giderken onu yakalayıp, ’otur konuşaağız’ dedim. Sonra benden kurtulup kapıyı açıp ’Beni öldürüyorlar’ diye bağırmaya başladı. Onu içeri aldım. Kardeşiyle birlikte kendini odaya kilitleyip polise şikayette bulundu. Onlar benden, eşim ve onun oğlu da benim iki çocuğumdan şikayetçi oldu. Bundan üzüntü duyuyorum. Kesinlikle fiziksel ve sözlü bir şiddet söz konusu değil. Boğma, dövme gibi bir durum söz konusu değil. Öyle olsa çocukları boşandığımda yanıma almazdım."

ANNE GELİP ÇOCUKLARINI GÖTÜRDÜ

Öte yandan Antalya’da yaşayan eski eş F.E., dün Samsun’a gelip, iki çocuğunu yanına alarak Antalya’ya döndü. Bu duruma da tepki gösteren Vali Yardımcısı Y.  "Çocuklar gitmek istemişler. Ama anneleri nezaketen bana sorabilirdi. Benden habersiz çocukları götürmüş" diye konuştu.