Vali'den şaşırtan 'idam' sözleri

Vali'den şaşırtan 'idam' sözleri

Çanakkale'de vatandaşların 'idam' sözlerine Vali "İnşallah o da gelecek" dedi.

Çanakkale'de askeri kalkışmayı protesto etmek için toplanan vatandaşlara seslenen Çanakkale Valisi Hamza Erkal, konuşması sırasında vatandaşların ’idam isteriz’ sloganına, ’İnşallah o da gelecek’ diyerek karşılık verdi.

Çanakkale’de yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmek için iskele meydanında toplandı. Grup ellerinde Türk bayraklarıyla CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu. İskele meydanında toplanan gruba AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın eşi Kevser Turan, Çanakkale AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ve partililer destek verdi.

"OKYANUS ÖTESİNE BAĞLANMIŞ MANKURT KAFALILAR"

İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ile alana gelen Vali Hamza Erkal, vatandaşlara hitap ederek, Türk milletinin kendi kaderine sahip çıktığını söyledi. Türk milletinin kendi milli iradesiyle birlikte meclisine, hükümetine, vatanına sahip çıktığını da belirten Vali Hamza Erkal "Gerçek manada göğsünü siper edercesine tankların önüne atılarak bütün o jetlerin, atılan o bombaların ve helikopterlerden açılan ateşlerin hiç birini kaile almayarak gönlünü, göğsünü siper ederek karşı durdu. Hiç kimseye geçit vermeyeceğini gösterdiği bir gündür. Bizim için bugün demokrasi günüdür. Bu meclis en zorlu savaşlarda dahi, en çetin en kötü düşmanlar tarafından bombalanmadı. Savaş esnasında dahi bu meclis açıktı. Çünkü milli iradenin adresi olan bu meclisin açık kalması gerekiyordu. Ve herkes buna saygı gösterdi. Savaştığımız düşmanlarımız dahi saygı gösterdi. Ama maalesef ki bu hainler meclisi bombaladılar. Özellikle Başbakanımızın odasını hedef alarak bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın çıktığı oteli ordadır düşüncesiyle Marmaris’teki oteli bombaladılar. Bakın o silahları, uçakları, tankları, helikopterleri bu millet kendini korusun diye onlara teslim etti. Ancak çiğ süt emenler bunu yapabilir. Bunlar çiğ süt emmiş, okyanus ötesine bağlanmış mankurt kafalılardır. Bunlar beyinleri süngerleşmiş cahillerdir. Hepsi gerçek manada haramzade. Ama bu millet artık koyun gibi güdülecek bir millet değildir" dedi.

VATANDAŞIN İDAM İSTERİZ ÇAĞRISINA VALİ’DEN CEVAP: "İNŞALLAH O DA GELECEK"

Kalabalık içinden ’idam isteriz’ sloganları atan vatandaşlara Çanakkale Valisi Hamza Erkal da ’İnşallah o da gelecek’ diyerek karşılık verdi. Vali Erkal konuşmasının devamında, "Bu millet ve seçtiği kadrolar, öyle kıytırık tehditlerle o makamı, milletin onlara teslim ettiği, o iradeyi öyle bırakacak, çekip gidecek, şapkasını alıp gidecek bir kadro değil. Bunun farkına sanırım yeni varıyorlar. Ama biz bunları biliyoruz. Ve bunu en güzel şekilde tüm millet olarak dün akşam itibariyle sabaha kadar gösterdik. Biz bunların hepsinin farkındayız. Bundan sonraki süreçte hepsi tek tek belirlenip, teslim alınacak ve gereği yapılacak. Hiç kimseyi affedecek durumda değiliz. Çünkü bu meselevatan meselesidir. Bu mesele var olma meseledir. Hiç kimseye pabuç bırakacak değiliz. Yargının içinde de destek olanlar. Diğer kurumların içinde destek olanlar. Sosyal medyadan öyle ufak ufak dokundurmalarla, sanki itidal başarılı olacakmış gibi pozisyon alanlar. Hepinizin farkındayız. Hiç merak etmeyin günü gelecek. Sizler de hesap vereceksiniz. Gelibolu’da yine 6 tane askeriyeden hakim ve savcı gözaltı. Bunun yanında adli ve idari yargının içinde de bunlara destek verenlerle de ilgili gereği yapılacak. O liste daha henüz gelmedi. Gelecek. Hiç merak etmeyin" dedi. Konuşmaların ardından mehteran takımı gösteri sundu.

DHA