Van İl Müftüsü Arvas: Aranızda selamı yayın

Van İl Müftüsü Arvas: Aranızda selamı yayın

Van İl Müftülüğü, Ramazan ayında yerel radyo ve televizyonlarda dini programlar yapacak.

Van İl Müftülüğü, Ramazan ayında yerel radyo ve televizyonlarda dini programlar yapacak. Müftülük, bu yıl Ramazan ayında Peygamberimizin (sas) 'Aranızda selamı yayınız' hadis-i şerifi etrafında selam konusunu ele alarak, selamı sosyal hayatın merkezine yerleştirmeyi amaç edinen etkinlikler düzenleyecek.

Müftülük, Ramazan ayı boyunca Van Kalesi'nde 500 kişilik iftar verecek. Ayrıca, çeşitli günlerde camilerde de vatandaşlara iftar yemeği verilecek.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, 2012 Ramazan hizmetleri konusunda müftülükte kahvaltılı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kahvaltıdan sonra açıklama yapan Arvas, Ramazan ayına yaklaşmış olmanın mutluluğunun yaşandığını belirtti.

İNSAN İLİŞKİLERİNDE SELAMLAŞMANIN ÖNEMİNE AĞIRLIKLI VERİLECEK

Bugün kılınacak ilk teravih namazının ardından yarın ilk orucun tutulacağını söyleyen Arvas, "Ramazan ayı vaaz ve irşat programında selamın önemi, selamın adabı, selamlaşmayı yaygınlaştırmanın önemi, selamın fert ve topluma kazandırdıkları, sevgi ve kardeşlik bağlamında selam, çocuklara ve gençlere selam bilincinin kazandırılması, insan ilişkilerinde selamlaşmanın önemi konularına ağırlıklı olarak yer verilmiştir. İlimiz müftülüğünce başkanlığın talimatı doğrultusunda 'kardeş il' olarak seçilen Hakkari'de, ilçe müftülüklerince de 'kardeş ilçe'de karşılıklı olarak vaaz ve irşat hizmetinde bulunma hususunda planlama yapılmıştır." dedi.

Yerel radyo ve televizyon kanallarında programlar yapılmasını planladıklarını ifade eden Müftü Arvas, camilerde de bazı tedbirler aldıklarını kaydetti. Arvas, şöyle dedi: "Minarelerde kandiller Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde yakılacak, imsak vaktinde ise söndürülecektir. Sakal-ı şerifin Kadir Gecesi'nde Ulu ve Ezberciler camilerinde ziyaretleri planlanmıştır. Tüm cami ve mescitlerimizde personel görevlendirilmesi yapılmış olup, görevlisi olmayan cami bulunmamaktadır. Camilerimiz Kadir Gecesi'nde sabah namazına kadar açık bulundurulacaktır."

İldeki camilerde mukabele programları düzenleneceğini de belirten Arvas, "Merkez ve köylerde olmak üzere toplam 348 cami ve mescitte erkek cemaate yönelik mukabele programları düzenlenecektir. Bayanlara yönelik olarak da 106 cami ve Kur'an kursunda 157 bayan personel tarafından mukabele okunacaktır. Bayanlara yönelik mukabele programları 10.00-11.00 saatleri arasında olacaktır. Ayrıca, sadaka-i fıtır miktarı da bu yıl 8.50 TL olarak belirlenmiş olup, cemaatimize vaaz ve ilan yoluyla duyurulacaktır. Müftülüğümüzce 5 Ağustos 2012 Pazar günü de saat 13.00'de Ulu Cami'de Kur'an ziyafeti programı düzenlenecektir." diye konuştu.

RAMAZAN'DA HUZUREVİ, HASTANE, HAPİSHANE, ÇOCUK ISLAHEVİNE ZİYARET

Ramazan ayı boyunca, müftülük personelinin huzurevi, hastane, hapishane, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerleri ziyaret edeceğini belirten Müftü Nimetullah Arvas, "İhtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı, fakir ve engelli kimselerle ilgilenilecek, imkanlar ölçüsünde ihtiyaçları giderilmeye çalışılacaktır. Maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız gösterişli iftarlar yerine, daha ziyade ihtiyaç sahiplerine yönelik iftar vermeye teşvik edilecek. Cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul ailelerle zengin aileler arasında 'kardeş aile' uygulaması başlatmaları teşvik edilecektir. Ramazan ayı boyunca Van Kalesi'nde 500 kişilik iftar verilecektir. Ramazan ayında çeşitli günlerde cami görevlilerimiz tarafından vatandaşlarımıza camide iftar yemeği verilecektir. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim." şeklinde konuştu.

Oruç ayı boyunca cami görevlilerinin görevlerinin başında bulunacağını aktaran Arvas, zaruri haller dışında hiçbir cami görevlisine izin verilmeyeceğini ifade etti.


CİHAN