Van'da günlerdir aranan teknenin yeri tespit edildi

Van'da günlerdir aranan teknenin yeri tespit edildi
Güncelleme:

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, Van Gölü'nde batan teknenin yerinin tespit edildiği belirtildi. Cenazelerin çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Van'da 27 Haziran'da göle açılan ve kaybolduğu ihbarı üzerine arama çalışmalarına başlanan teknenin yeri tespit edildi.

Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan teknenin bulunması için sabah saatlerinden itibaren arama çalışmalarına devam edildi.

Van Gölü yüzeyinde, havadan ve karadan 45 kişilik Jandarma İç Güvenlik Timi, JAK, Sahil Güvenlik, Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri çalışma yürüttü.

Deniz Kuvvetlerinden bir ekip ile Milli Savunma Bakanlığınca İstanbul'dan gönderilen 6 kişilik SAK timinin de destek verdiği çalışmalarda, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla suyun altı tarandı.

Ekipler tarafından 10 gün süren çalışmalar sonucu teknenin yeri tespit edilerek çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Van Gölü'nde batan teknenin yeri tespit edilmiştir. Tekne, Çarpanak açıklarında 106,5 metre derinlikte bulunmuştur. Tekne ve cenazelerin çıkarılması için gerekli çalışmalara başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

MSB: 107 METRE DERİNLİKTE TESPİT EDİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı, Van Gölü'nde yasa dışı düzensiz göçmenleri taşırken batan teknenin yerinin Su Altı Arama Kurtarma (SAK) timi tarafından 107 metre derinlikte tespit edildiğini açıkladı.
Bakanlığın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Van Gölü'nde yasadışı düzensiz göçmenleri taşırken batan teknenin yeri, arama-kurtarma çalışmalarına katılan Deniz Kuvvetlerimize ait 'Birinci Sınıf Dalgıç' özel ihtisaslı SAK timimiz tarafından 14.30 sularında 107 metre derinlikte tespit edildi" denildi.

13 CANSIZ BEDENE ULAŞILDI

Van Gölü’nde batan tekneyi bulmak için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucu 1 erkek cesedi daha bulundu. Böylelikle bulunan ceset sayısı 13’e yükseldi.

NE OLMUŞTU

Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde tekneleriyle 27 Haziran'da Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ile çevresinde yürütülen arama çalışmalarında yabancı uyruklu oldukları değerlendirilen 13 kişinin cesedi bulunmuş ancak teknenin izine rastlanmamıştı. Olayın ardından gözaltına alınan 5 kişi tutuklanmıştı.

Seçiniz...