Vatan Şaşmaz cinayetinin kritik ismi konuştu

Vatan Şaşmaz cinayetinin kritik ismi konuştu
Güncelleme:

Vatan Şaşmaz'ı öldüren Filiz Aker'in yakın arkadaşı Sevilay Öztürk sessizliğini bozdu.

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz cinayetini işleyip kendi canına kıyan Filiz Aker'in 20 yıllık arkadaşı Sevilay Öztürk, bilinmeyenleri anlattı. Öztürk, "Bana borcu vardı. Paramı isteyince, 'Parasını verme bahanesiyle çağırıp kafasına sıkacağım' diye tehdit etti." dedi.

"SİLAHLI FOTOĞRAFLAR GÖNDERDİ"

Filiz Aker'in yakın arkadaşı Sevilay Öztürk, Hürriyet yazarı Ayşe Arman'a verdiği röportajda, yaşadıklarını anlattı. Öztürk, kendisinin de tehdit edildiğini şöyle anlattı: "Daha önce Aker'i intihar girişiminden kurtardıktan sonra odasında 300-400'e yakın sakinleştirici hap buldum Ailesine gönderdim bana düşman oldu. 20 bin dolar borcu vardı. Paramı isteyince, bir ara hakaretler etti, silahlı fotoğraflar yolladı. 'Parasını verme bahanesiyle onu çağırıp beynine sıkacağım!' demiş yeğenine."

"VATAN'DAN ÇOCUK İSTEĞİNİ REDDEDİNCE ÇOK KIRLMIŞTI"

Kilit isim Sevilay Öztürk, "Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker'in arasında kısa süreli bir ilişki oldu. 'Filiz yaşım geçiyor' deyip Vatan'dan çocuk istedi. Ancak Vatan, 'Aramızda yaş farkı var' diyerek Filiz'i reddetti. O da haliyle buna çok içerlemişti" dedi.

"ARALARINDAKİ MEVZU AŞK MEŞK DEĞİL"

"Vatan'ı öldürmesinin nedeni para mı aşk mı?" sorusuna Öztürk şöyle cevap verdi: "Filiz'in neden böyle bir şey yaptığını bilmem. 2 kere intihara kalkıştı, Vatan'ı da öldürerek gündeme oturdu. Aşktan meşkten bunu yapmaz. Mevzu para mıydı bilmem."

Filiz Aker'in ağabeyi Sevilay Öztürk ile ilgili şöyle konuşmuştu: "Saplantılı aşk olayı değil. Vatan Şaşmaz masum değil. Filiz o gün bana Şaşmaz’ın 21 Ağustos’ta otele geldiğini anlattı. Filiz ‘Sen, Sevilay Öztürk ve banka müdürü bana kumpas kurup paramı batırdınız. Sana verdiğim 130 bin doları istiyorum’ demiş. Vatan da 20 Eylül’de bir kısmını ödeyeceğini söylemiş. Filiz o görüşme sırasında silahının çantasında olduğunu, bir an için çıkarıp onu vurmak istediğini anlattı. Ama benim cezaevinden izine geleceğimi bildiği için vazgeçtiğini söyledi. Filiz cezaevinde yatmayı göze alamadığı için intihar etti.”

Vatan Şaşmaz cinayetinde şok iddiaVatan Şaşmaz cinayetinde şok iddia

Filiz Aker'in ağabeyinden olay sözler: Vatan masum değilFiliz Aker'in ağabeyinden olay sözler: Vatan masum değil

 Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Hürriyet