Vatandaşa uyarı: Yazlık evlerde yiyecek bırakmayın

Vatandaşa uyarı: Yazlık evlerde yiyecek bırakmayın
Güncelleme:

Niğde Valiliği, yerleşim yerlerden uzak yazlık evlerde yiyecek-içecek bırakılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Niğde Valiliği yerleşim yerlerinden uzak yazlık olarak kullanılan evler ve yayla evlerinde, gıda, yiyecek, içecek türünden hiçbir yaşam malzemesi bırakmaması konusunda uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

"Ülkemizde son zamanlarda yaşanan bazı terör olaylarında, bölücü terör örgütü üyelerinin yaşam malzemelerini yayla evleri ile yerleşim yerlerinden uzak yazlık olarak kullanılan evlerden temin ettikleri anlaşılmıştır. Vatandaşlarımızın güvenlikleri açısından; yayla evleri ile yerleşim yerlerinden uzak yazlık olarak kullanılan evlerde, gıda, yiyecek, içecek türünden hiçbir yaşam malzemesi bırakmaması ve vatandaşlarımızın konu ile ilgili olarak gerekli tedbirleri alarak, dikkatli olmaları büyük önem arz etmektedir."

KOCAELİ VALİLİĞİ DE UYARDI

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde yerleşim yerlerinden uzakta bulunan yazlık, bağ evi, yayla evi vb. olarak kullanılan her türlü yapıların, kullanılmadığı süreler içerisinde, binaların içinde yiyecek, içecek türünden hiçbir malzemenin bırakılmaması hususu hırsızlık, uyuşturucu vb. suç ve suçlularla mücadele kapsamında önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın konuya duyarlılık göstermeleri hususunda kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

DHA