Ve resmen açıklandı: YKS'de baraj puanı düşürüldü

Ve resmen açıklandı: YKS'de baraj puanı düşürüldü
Güncelleme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) baraj puanı düşürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''TYT'de 140 AYT ve YTD'de 170 olarak uygulanacak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır'' açıklamasında bulundu.

Salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğü bildirildi.

Çok sayıda aday barajın altında kaldı.

Konuyla ilgili çalışma yapan Yüksek Öğretim Kurumu, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS'de baraj puanının düşürülmesine karar verildiğini açıkladı.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır

Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

BAHÇELİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.

Erdoğan'ın, yeni YÖK Başkanı Erol Özvar'la bu konuda bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdiği öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün barajın düşürülmesi çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan tercih işlemleri 20 Ağustos'ta sona erecek.