Ve TSK ilan etti: Afrin merkezi kuşatıldı

Güncelleme:

TSK'dan yapılan açıklamada 12 Mart'tan itibaren Afrin ilçe merkezinin kuşatıldığı belirtildi. Öte yandan TSK ve ÖSO, Afrin'deki sivillerin tahliyesi için bir koridor oluşturdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezinin kuşatmasını tamamladı ve sivillerin güvenli çıkışını kolaylaştıracak bir koridor hazırladı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezini kuşatmaya alırken, güneyden kent merkezini terk etmek isteyen siviller için güvenli koridor imkanı sağladı.  

Ve TSK ilan etti: Afrin merkezi kuşatıldı - Resim : 1

TSK: AFRİN İLÇE MERKEZİ KUŞATILDI

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı ile sadece PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün değil aynı zamanda DEAŞ terör örgütünün de etkisiz hale getirilmesi hedeflenmektedir. Harekât kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren 3393 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da harekat esnasında sivil/masum bölge halkının zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaya devam edilmektedir. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir" denildi.

Ve TSK ilan etti: Afrin merkezi kuşatıldı - Resim : 2

TSK ve ÖSO, dün 12 köyü kurtarmıştı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün akşamki açıklamasında 175'i köy, 37'si kritik nokta olmak üzere toplam 212 bölgenin kontrol altına alındığı, kurtarılan toplam alanın bin 102 kilometrekareye ulaştığını söylemişti. 

Ve TSK ilan etti: Afrin merkezi kuşatıldı - Resim : 3

AA

Etiketler TSK Afrin zeytin dalı