Verdiği kanser mücadelesiyle tanınan Neslican yoğun bakımda

Verdiği kanser mücadelesiyle tanınan Neslican yoğun bakımda
Güncelleme:

Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadele ile herkesin sevgisini kazanan Neslican Tay'ın yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi. Tay'a yardım etmek isteyenler kan vermek için Twitter'da kampanya başlattı.

Kanser tedavisi gören ve yoğun bakıma kaldırılan Neslican Tay için sosyal medyadan paylaşılan destek mesajlarının ardından Medipol Sağlık Grubu'ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Neslican Tay için değerli hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah Neslican bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterecek” denildi.

Tay’ın İstanbul Bağcılar’da bulunan Medipol hastanesinde tedavi altında olduğu belirtildi.

Neslican Tay, bacağındaki tümör nedeniyle 2018 yılında bacağını kaybetmiş, 3 kez kanseri yenmiş ve 4. kez kansere yakalanmıştı. Her şeye rağmen yaşama sevincini ve mücadelesini yitirmemiş, sosyal medyada paylaşımları ile örnek olmuştu. Neslican Tay, yoğun bakım altında tutuluyor.

NESLİCAN TAY KİMDİR ? Bursa doğumlu, 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı. Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyor.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Kan bağışı için gerekli şartlara uygun olan kişilerin Bağcılar Medipol Hastanesi'ne gidebileceği duyuruldu.

KAN BAĞIŞI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR ŞÖYLE:

0 Rh (+) kan grubunda olmak
18-65 yaş arasında olmak
55-120 kg ağırlığında olmak
Son bir yıl içinde herhangi bir genel anestezi altında ameliyat geçirmemiş olmak
Yüksek tansiyon, şeker hastalığı, tüberküloz, astım gibi kronik hastalıkların olmaması
B ve C tipi sarılık geçirmemiş olmaması
Son 72 saat içinde antibiyotik tedavisi almamış olmak
Aşı yaptırmamış olmaları
Son 5 gün içinde asprin vb. ilaçlar kullanamamış olmaları
Son 48 saat içinde alkol almamış olmaları
Sürekli kullanılan bir ilacın olmaması

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan ve tedavi süresi boyunca yaşadıklarını anlatan Neslican Tay 3 kez kanseri yenmişti. 20 yaşındaki Neslican Tay'ın sağlık durumu kötüleşince tedavi altına alındı.

Neslican Tay'ın sağlık durumuyla ilgili hastaneden yapılan açıklamada, "Hastamız Neslican Tay, tedavisi devam etmekte olan hastalığına bağlı semptomların artması nedeniyle 6 Eylül'de hastanemize müracaat etmiştir. Yapılan multidisipliner klinik değerlendirmelerimiz neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06'da yoğun bakım ünitemize alınma gerekliliği oluşmuştur. Hastamızın tedavisi, ilgili tüm branşlarımızın yakın takibi ile devam etmektedir" denildi.

 

Seçiniz...