Verifone Panaroma'nın Çoğunluk Hisselerini Aldı

Verifone Panaroma'nın Çoğunluk Hisselerini Aldı

Verifone, Türkiye bilişim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren Panaroma’nın çoğunluk hissesini bünyesine kattı- Verifone Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Özayaz:- "Panaroma, Türkiye pazarında bizim için çok önemli bir stratejik ortaklık olac

İSTANBUL (AA) - Dünya ödeme sistemleri devi Verifone, Türkiye bilişim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren ve Olivetti’nin Türkiye’deki marka kullanım haklarına sahip tek distribütörü Panaroma’nın çoğunluk hissesini bünyesine kattı.

Verifone açıklamasına göre, Türkiye pazarında Ar-Ge ve üstün güvenlikli veri merkezi gibi yatırımlara imza atan Verifone, Panaroma Bilişim Teknolojileri şirketinin çoğunluk hissesini bünyesine katarak yeni bir ortaklığa adım attı. Verifone, bu birleşmeyle her segmentteki esnafın ve perakendecilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Açıklamada satın almayla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Verifone Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Bülent Özayaz, Verifone'un dünyada 29 milyon bağlı terminali, 2 milyar cirosu ve 5 bin 300’den fazla çalışanı bulunduğunu belirtti.


- "Türkiye’yi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’ya hizmet veren bir Ar-Ge yazılım üssüne dönüştürdük"


Firmanın New York borsasına kote bir silikon vadisi şirketi olduğunu aktaran Özayaz, "Global bir Amerikan şirketi olan Verifone için Türkiye pazarı çok önemli. Dolayısıyla son 10 yıldır Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz. 35 yıllık geçmişi ve güçlü Ar-Ge merkeziyle güvenli ödeme sistemleri sektörünün öncü ve lider kuruluşu Verifone olarak Türkiye’yi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’ya hizmet veren bir Ar-Ge yazılım üssüne dönüştürdük. Burada birçok Türk mühendisimiz bölgeye hizmet veriyor ve böylece Türkiye istihdam gücüne destek oluyoruz. Şimdi de burada bir şirket birleşmesine imza atarak yatırımlarımıza bir yenisini ekliyoruz. Panaroma, Türkiye pazarında bizim için çok önemli bir stratejik ortaklık olacaktır." ifadelerini kullandı.

Verifone Türkiye, Doğu Avrupa ve Türki Cumhuriyetler Genel Müdürü Onur Altınbaş ise "Yeni iş birliği Verifone’un küresel bilgi birikiminin ve yenilikçi vizyonunun Panaroma’nın yazar kasa sektöründe deneyimli ekibiyle ortak bir platformda buluşmasını ve bu sayede Verifone’un pazarda daha da büyümesini sağlayacak. Verifone olarak, bu birleşmeyle her segmentteki esnafın ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Panaroma Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Burak Ceylaner de, "Verifone ile yaptığımız güç birliği, bizim geleceğe çok daha sağlam ve güvenilir adımlarla ilerlememizi sağlayacak." ifadelerini kullandı.


- Verifone, Türkiye pazarında 1,5 milyon POS cihazına servis veriyor


Açıklamada verilen bilgilere göre, Türkiye’de perakende sektöründe son birkaç yıldır yazar kasa POS ürünleriyle aktif olan Verifone, yıllardır Amerika’da her 10 işletmenin 8’inde tercih ediliyor ve doğrudan perakendecilerle çalışıyor. Bu global tecrübe, Verifone’un esnafa kazandıran uygulamalarda öncü olmasını ve Türkiye pazarında lider konumunu güçlendirmesini sağlıyor.

Satış sonrası hizmetlerde de global bir marka olması ve bilgi birikimi sayesinde tüketicisine güven veren Verifone, Türkiye pazarında 1,5 milyon POS cihazına servis veriyor. Yazar kasa sektöründe son yılların yükselen girişimi olarak dikkati çeken Panaroma Bilişim ise pazarda Olivetti markalı yazar kasaları tüketiciye sunuyor.

Verifone ve Panaroma ortak geliştirdikleri Olivetti Verifone MX 915 ECR Yeni Nesil Bütünleşik Masaüstü Yazarkasa POS ile her segmente hitap eden ürün ailesine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de Bosch bayileri ve diğer satış kanallarıyla birlikte toplamda 3 bine yakın satış noktasında tüketiciyle buluşacak olan yeni ürünüyle Verifone ve Panaroma her zaman işletmelerin güvendiği iş ortağı olmayı hedefliyor.