Veteran Güreşçilerin Federasyondan Talebi

Veteran Güreşçilerin Federasyondan Talebi

Polonya'da yapılacak olan Dünya Veteranlar Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek isteyen milli güreşçi Kamil Akdağ, veteran güreşçilerin, A milli güreşçilerden...

Polonya'da yapılacak olan Dünya Veteranlar Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek isteyen milli güreşçi Kamil Akdağ, veteran güreşçilerin, A milli güreşçilerden ayrı tutulmamasını arzu ettiklerini söyledi.

Polonya'da Ekim ayında yapılacak olan Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli takım kadrosunda yer almak için çalışmalarına başlayan milli güreşçi Kamil Akdağ (62) hedefinin altın madalya kazanmak olduğunu söyledi. Birçok Türkiye derecesinin yanı sıra 2013 yılında veteran olarak 3'ncülük derecesi olduğunu belirten Akdağ, Güreş Federasyonu tarafından önceki yıllarda sadece yol harcırahlarının karşılandığını söyledi. Konaklama ve yemek masraflarının da karşılanmasını beklediklerini ifade eden Akdağ, veteran güreşçilerin, A milli güreşçilerden ayrılmamasını arzu ettiklerini belirterek, "Veteranlar olarak bir sevgi, saygı ve karşılama göremiyoruz. Bizler sadece ilgi ve moral bekliyoruz. 3 defa veteran olarak güreş karşılaşmalarına katıldım üçünde de sadece yol masraflarımız karşılandı. Bu yıl nasıl olacak bilemiyoruz. Yaklaşık bir hafta süren şampiyona bizlere fazla masraf oluyor. Sponsorlar da beklentilerimizin altında kalıyor. Bu nedenle ata sporunu canlandırılması için destek bekliyoruz" dedi.