Vezneciler davasında toplamda 1786 yıl hapis cezası!

Vezneciler davasında toplamda 1786 yıl hapis cezası!
Güncelleme:

Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi'nde 7 Haziran 2016'da Çevik Kuvvet polislerini taşıyan araca yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucunda 12 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. O davada tutulan 2 kişiye toplamda 1786 yıl hapis cezası verildi.

Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi'nde 7 Haziran 2016'da saat 08.40'ta, gerçekleşen olayda yoldan geçen Çevik Kuvvet polisini taşıyan araçlara yönelik bombalı araçla saldırı düzenlenmişti.

Olayın ardından yürütülen soruşturmada, terör saldırısının, kiralık bir otomobile yerleştirilen bomba düzeneğinin uzaktan kumandayla patlatılmasıyla gerçekleştirildiği belirlendi. Saldırganların bombanın etkisinin arttırılması için demir bilyeler kullanıldığı tespit edilmişti.

Olayda, polis memurları Emrah Pekdoğan, Gökhan Topçu, Duha Beker, Ramazan Kırboğa, Kadir Cihan Karagözlü ve Yaşar Özlem ile 6 vatandaş yaşamını yitirirken, 36 kişi yaralandı. Bombalı saldırının etkisiyle Şehzadebaşı ve Damat İbrahim Paşa camileri, İstanbul Üniversitesinin bazı binaları, Doğu Türkistan Vakfı, bir otel ve bazı iş yerleri ile araçlar hasar görmüştü.

TOPLAMDAN 1786 YIL HAPİS CEZASI
Vezneciler davasında mahkeme, tutuklu sanıklar Eyüp Sever ve Murat Bal hakkında 4 farklı suçtan ayrı ayrı toplamda 13'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 893'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.