Voleybol: Kadınlar Denizbank Cev Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali

Voleybol: Kadınlar Denizbank Cev Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali

Dinamo Kazan: 1 - Fenerbahçe Grundig: 3- Fenerbahçe Grundig, organizasyonu üçüncü tamamladı


Salon: George

Hakemler: Arturo Di Giacomo (Belçika), Martin Hudik (Çek Cumhuriyeti)

Dinamo Kazan: Yureva, Matienko, Del Core, Malkova, Isaeva, Nikolaeva (Kuzyakina, Ulanova, Melnikova, Ezhova, Borodakova)

Fenerbahçe Grundig: Dicle Nur Babat, Mihajlovic, Kim, Eda Erdem Dündar, Skorupa, Meliha İsmailoğlu (Merve Dalbeler, Şeyma Ercan, Ezgi Dilik, Polen Uslupehlivan, Bosetti)

Setler: 25-20, 10-25, 18-25, 17-25

Süre: 105 dakika (34, 21, 25, 25)


MONTICHIARI (AA) - Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final ikinci maçında Fenerbahçe Grundig, Rusya'nın Dinamo Kazan ekibini 3-1 yenerek, üçüncü oldu.

Dörtlü Final'deki ilk maçında VakıfBank'a yenilerek şampiyonluk şansını kaçıran Fenerbahçe Grundig, Dinamo Kazan ile oynadığı karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Takımların karşılıklı sayılar aldığı ilk sette birinci teknik molaya 8-7 önde giren sarı-lacivertli takım, daha sonra oyunun kontrolünü rakibine kaptırdı. İkinci teknik molaya 16-13 üstün giden Rus temsilcisi, genç oyuncularla mücadele eden Fenerbahçe Grundig karşısında ilk seti 25-20 kazanarak durumu 1-0'a getirdi.

İkinci sete hızlı başlayan Fenerbahçe Grundig, Kim'in etkili mücadelesiyle ilk teknik molaya 8-6, ikinci teknik molaya ise 16-8 önde gitti. Rakibi karşısında üstün bir mücadele ortaya koyan sarı-lacivertli takım, seti 25-10 alarak durumu 1-1 yaptı.

Karşılaşmanın üçüncü setinde kullandığı etkili servislerle oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Fenerbahçe Grundig, Polen ve Eda'nın da başarılı ataklarıyla teknik molaları 8-5 ve 16-12 önde tamamladı. Sarı-lacivertli takım, karşılık vermekte zorlanan rakibi karşısında iyi oyununu sürdürerek seti 25-18 kazandı ve 2-1 öne geçti.

Etkili mücadelesini dördüncü sete de taşıyan ve rakibinin yaptığı atakları ikili bloklarla durduran Fenerbahçe Grundig, ikinci teknik molaya 16-10 öne gitti. Kullandığı servislerde de rahat sayı çıkaran sarı-lacivertli ekip, seti 25-17 aldı ve müsabakayı 3-1 kazandı.

Fenerbahçe Grundig, böylece CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonunu üçüncü sırada tamamladı.