WhatsApp erişime kapatıldı !

WhatsApp erişime kapatıldı !

Brezilya'da Whatsapp'ın kapatılması yönünde karar verdi.

BBC'de yer alan habere göre, Rio de Janeiro kentinde görev yapan  Yargıç Daniela Barbosa de Souza, uygulama yöneticilerinin ülkede yürütülen bir  soruşturma çerçevesinde istenen bilgileri teslim etmemesi nedeniyle Whatsapp'ın  kapatılması yönünde karar verdi.

Souza, bilgilerin üç defa istendiği halde teslim edilmediği için bu  kararı aldığını söyledi.

Ayrıca, Whatsapp'ın gereken bilgileri teslim edene kadar her gün 15  bin dolardan fazla ceza ödemeye mahkum olacağı ifade edildi.

Brezilya'da mart ayında, uygulamanın 72 saat süreyle durdurulmasına  karar verilmiş ancak yaklaşık 24 saat sonra erişim engeli kaldırılmıştı.

Ülkede, 1 Mart'ta Facebook'un Latin Amerika Başkan Yardımcısı  Argentine Diego Dzodan, Facebook'a ait mesajlaşma servisi Whatsapp'taki kullanıcı  bilgilerini Brezilya polisiyle paylaşmayı reddettiği için tutuklanmıştı. Organize  suçlar ve uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili gizli bir soruşturma kararına  uymamakla suçlanan Dzodan bir gün sonra serbest bırakılmıştı.

Brezilya'da bir yargıç aralık ayında, Whatsapp'a, bir kullanıcısının  bilgilerini polisle paylaşmadığı için erişim engeli koydurmuştu.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 100 milyon Brezilyalının  kullandığı tahmin ediliyor.