Wwf'nin Dünya Saati Etkinliğine Destek

Wwf'nin Dünya Saati Etkinliğine Destek

Bu yılki etkinlikte 19 Mart'ta Efes Antik Kenti, Selimiye Camisi ve Peri Bacaları'nın ışıkları da bir saatliğine kapatılacak

İSTANBUL (AA) - WWF'nin Dünya Saati etkinliği kapsamında, Efes Antik Kenti, Selimiye Camisi ve Peri Bacaları'nın ışıklarının da 19 Mart'ta bir saatliğine kapatılacağı bildirildi.

WWF Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, her yıl milyonlarca insanın bir saatliğine ışıkları kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkati çektiği Dünya Saati etkinliği bu yıl 19 Mart Cumartesi, 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Türkiye'de geçmiş yıllarda etkinliğe katılan anıtsal yapıların arasına bu yıl Efes Antik Kenti, Selimiye Camisi ve Peri Bacaları da eklendi. Binlerce yıllık uygarlıklara ev sahipliği yapan Türkiye'nin önemli tarihi yapıları, iklim değişikliği sorununa dikkati çekerek sağlıklı ve temiz bir çevre için geleceğe ışık tutacak.

Bu yıl ayrıca Boğaziçi Köprüsü, Truva Atı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi, Süleymaniye Camisi, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Rumeli Hisarı, Ortaköy Camisi, İzmir Saat Kulesi, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Ihlamur Kasrı, Beylerbeyi Sarayı, Küçük Su Kasrı, Ankara Opera ve Balesi, Nuruosmaniye Camisi, Yeni Cami, Dolmabahçe Camisi, Mihrimah Sultan Camisi ve Beylerbeyi Camisi'nin ışıkları da kampanya kapsamında kapatılacak.

Dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati'ne, geçen yıl Türkiye de dahil olmak üzere 172 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katıldı.

Paris'teki Eyfel Kulesi, Londra'daki Buckingham Sarayı, Vatikan'daki St. Peter Bazilikası, Rio de Janeiro'daki İsa Heykeli, Newyork'taki Empire State Binası ve Times Meydanı, Rusya'daki Kremlin Sarayı ve Mısır'daki piramitlerin ışıkları geçen yıl kampanya için kapatılan 10 bin yapı arasında yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede önemli aktörlerden biri olmasını arzuladığını belirtti.

Baştak, "Dünya Saati, küresel iklim değişikliğine dikkati çekmeyi amaçlıyor. Gelecek kuşaklara bırakmakla yükümlü olduğumuz doğal mirasımız, son 150 yılda insan kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle tehdit altında. Tarihe tanıklık etmiş yapıların, bu mirasa sahip çıkmak için Dünya Saati etkinliğine katılması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Işıkların kapalı kalacağı bir saat boyunca herkesi dünyamızın ve çevremizin geleceğini düşünmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Garanti Bankası ve Viko by Panasonic'in ana sponsorluğunda, bu yıl "iklim mücadelesine bir ışık tut" sloganıyla yola çıkan Dünya Saati etkinliğine katılmak isteyen birey ve kurumların, "www.dunyasaati.org" adresine girerek kayıt olmaları isteniyor. Bu siteden Türkiye'deki etkinliğe katılan kurum ve kuruluşlar da görülebiliyor.