Xbox Series X’in Türkiye fiyatı dudak uçuklattı

Xbox Series X’in Türkiye fiyatı dudak uçuklattı
Güncelleme:

Microsoft'un yeni oyun konsolu Xbox Series X'in satış fiyatı 499 dolar olarak açıklandı. Türkiye'de vergiler dahil edildiğinde ürün 7,499 TL'ye satılacak.

6 yıl sonra yeni nesil oyun konsolları görücüye çıkarken oyun severler Playstation 5 ile Xbox Series X arasında tercih yapacak.

Genellikle aralarındaki rekabetten dolayı Sony ve Microsoft oyun konsollarının fiyatlarını birbirine yakın tutuyor.

Bu yıl oyun konsolları satın alma gücüne göre Türkiye'de belki de en yüksek fiyatına satılacak. Bunun en önemli sebebi 18 Nisan 2020 tarihinde konsollara yüzde 50 oranında gümrük vergisi gelmiş olması.

Türkiye'de satılan oyun konsollarında yurt dışı fiyatının üstüne yüzde 50 gümrük vergisi alınıyor. Daha sonra gümrük vergisi alınmış fiyatının üzerinden yüzde 20 ÖTV ve yüzde 18 KDV ödeniyor.

Microsoft'un yeni oyun konsolu Xbox Series X'in ABD'deki satış fiyatı 499 dolar olarak (Güncel kurla 3742 TL) açıklandı. Konsolun Türkiye'de vergiler dahil fiyatı 7,499 TL olacak. Yani konsol Türkiye'de vergilerle birlikte ABD satış fiyatının iki katı oluyor! CD sürücüsüz olarak piyasaya sürülecek bir alt modelin fiyatı ise 4,599 TL olarak belirlendi. Xbox Series X 22 Eylül itibarıyla ön siparişe açılacak, konsolun 10 Kasım itibarıyla satışa çıkması bekleniyor.

Bu kadar pahalı oyun konsolunu tüketicilerin nasıl alabileceği merak ediliyor. Şu an konsolun fiyatı asgari ücretin 3,2 katı. Yani bir asgari ücretli üç ayı aşkın süre yemez içmezse bu eğlence aracına sahip olabilir.

Seçiniz...