Yaban Hayatı Mağduriyeti Son Buluyor

Yaban Hayatı Mağduriyeti Son Buluyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova ilçesinde imar sorunlarına hak, hukuk, adalet ilkeleri ekseninde çözüm sağlamaya çalıştıklarını...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova ilçesinde imar sorunlarına hak, hukuk, adalet ilkeleri ekseninde çözüm sağlamaya çalıştıklarını belirtip, Seyhan Baraj Gölü çevresindeki 4 bin 48 hektarlık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda hak sahiplerinin 10 yıllık mağduriyetine son verecek planlamaları tamamladıklarını söyledi. Sonuçlandırılan planlamayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına sunduklarını kaydeden Sözlü, "Yaban hayatı sorununu çözerken, bu bölge içinde yer alan 405 dönüm arazide Merkez Park'tan daha büyük temalı parkı Adana'ya kazandıracağız" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Park Zirve Tesisleri'nde organize edilen Muhtarlarla İstişare Toplantısı'nda Çukurova ilçesinin muhtarlarıyla bir araya geldi. ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda söz alan muhtarlar belediye hizmetleriyle ilgili memnuniyetlerini ve taleplerini dile getirdi.

"ADANALILAR, KAYBOLAN YILLARI TELAFİ EDEYİM DİYE YETKİ VERDİ"

Çukurova Belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda muhtarlara hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, imar düzenlemeleri üzerinde durdu. İmar uygulamalarını hak, hukuk, adalet ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak yürüttüklerinin altını çizen Başkan Sözlü, "Adanalılar, kaybolan yılların telafisi için bana yetki verdi. Biz de kimseyi kayırmadan, kimseye husumet gütmeden, şehir planlaması ahlakına sadık kalarak bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Başkan Sözlü, Çukurova ilçesinde Güzelyalı, Karslı, Kurttepe, Kenan Evren mahallerinde binlerce apartman, işyeri, villa, okul ve resmi kurum binasını içine alan 4 bin 48 hektarlık Seyhan Baraj Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'yla ilgili sıkıntılara son verecek imar planı çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu bölgedeki çalışmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunduğunu ifade eden Başkan Sözlü, Ankara'dan onay gelmesi halinde planı Büyükşehir Meclisi'ne ulaştıracaklarını ve nihai sonuca ulaşacaklarını anlattı.

MERKEZ PARK'TAN DAHA BÜYÜK TEMALI PARK

Sözlü, "Çalışmalarımızda hak, hukuk, adalet ilkelerine riayet ederek, ne birini ödüllendirdik, ne diğerini cezalandırdık. Yaban Hayatı Geliştirme Sahası sorununu çözerken, Çukurova Kaymakamlığı'nın bulunduğu bölgede de 405 dönüm alan ortaya çıkardık. Burada Merkez Park'tan daha büyük bir temalı park oluşturacağız. Çukurova Kaymakamlığı'nı da oradan kaldırmak istiyoruz. Bu parkımız Çukurova'nın kıymetini daha da artıracak" diye konuştu.

İmar planlamaları ile ilgili sorunlara çözüm sağlarken belediye olarak sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Sözlü, Şambayadı, Esentepe, Kabakasal ve Kireçocağı mahallelerini kapsayan bin hektarlık sahada 1/5000'lik plan revizyonunu da yaptıklarını kaydetti. Başkan Sözlü, bu bölgede geçmişteki planlamalardan dolayı dava konusu yapılan 726 dönümlük hazine arazisini satın almak için gereken Meclis kararını alarak, sulhnameyi hazine yetkililerine sunduklarını belirtti.

Başkan Sözlü, Seyhan Baraj Gölü kıyısında halkın ortak kullanım alanı olan Adnan Menderes Bulvarı'nda yenileme çalışmalarına başlamak için de DSİ ve Hazine Müsteşarlığı'ndan tahsis beklediklerini anımsattı. Sözlü, Göl Mahallesi'nde kentsel dönüşüm planlamalarının da son aşamaya geldiğini sözlerine ekledi.