Yabancı öğrenciler neden Türkiye’yi tercih ediyor?

Yabancı öğrenciler neden Türkiye’yi tercih ediyor?

Türkiye eğitim konusunda cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Dünyanın uzak coğrafyalarından Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin sayısında son yıllarda önemli oranda artış yaşandı. Eğitim dili yüzde 100 İngilizce olan üniversitelerin sayısı artarken yabancı öğretim üyeleri de rotalarını Türkiye’ye çevirdi.

Türkiye eğitim konusunda cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Üniversite sayısı ve eğitim kalitelerinin artmasıyla birlikte Türk üniversiteleri uluslararası alanda her geçen gün daha bilinir hale geliyor.

22 farklı ülkeden öğrencinin tercih ettiği Süleyman Şah Üniversitesi de son yıllarda yıldızı parlayan üniversitelerden. Hedeflerinin 5 yılda 100 farklı ülkeden öğrenciye eğitime vermek olduğunu belirten Süleyman Şah Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Serdar Gecü yabancı öğrencilerin Türkiye’yi neden tercih ettiği ile ilgili soruları yanıtladı.
İngilizce eğitim kalitesinin yanı sıra, yabancı hocaların sayılarının artması ve mezun olan öğrencilerin olumlu referans vermesi neticesinde Türk üniversitelerinin daha tanınır hale geldiğini belirten Gecü, Türkiye’deki üniversitelerin dünya üniversite olma yolunda adım adım ilerlediğini dile getirdi.

Dünyanın farklı yerlerinden öğrencilerin eğitim dili yüzde yüz İngilizce olan üniversiteleri tercih ettiğini kaydeden Gecü şunları söyledi:

“Eğitim dilinin yüzde 100 İngilizce olması önemli bir etken. Bunun yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin uygun barındırma imkânı, sosyal ortam-mekan ve yeterli düzeyde eğitim kalitesi ile eğitimlerini sürdürebilmesi, bu noktada olmazsa olmaz bir koşul olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bununla yetinmemek gerekiyor. Belli oranda yabancı öğretim üyesinin bulunması ve global düzeyde uygun zeminlerin oluşturularak öğrencilerin yurtdışına dönüşümlü eğitime yönlendirilebilmesi ayrıca bir tercih nedeni. Süleyman Şah Üniversitesi’nde 22 farklı ülkeden öğrenci bulunuyor. Yabancı hoca oranı ise yüzde 15’i geçti. Eminim ki diğer üniversiteler de çıtayı yükseltecek ve dünyadan daha fazla öğrenciyi Türkiye’ye çekebiliyor olacağız”

Türkiye’nin her milletten ve her kültürden insana kucak açabiliyor olmasının, yabancıların Türkiye’yi tercihinde önemli bir nokta olduğunun altını çizen Gecü, Türkiye’deki üniversitelerin hızlı bir yenilenme ve gelişme dönemine girdiğini vurgulayarak önümüzdeki yıllarda Türk üniversitelerinin dünyada ilk 500 üniversite sıralamasında yerlerini alacağına inandığını söyledi.