Yabancı özel okullar boş kaldı

Yabancı özel okullar boş kaldı
Güncelleme:

Kayıtların ilk gününde Robert’te 97, Üsküdar Amerikan’da 122 kontenjan açığı kaldı.

Özel okullarda asıl listelerin ilk kesin kayıtları yapıldı. Kayıtların ilk gününde yabancı özel okulların çoğunda kontenjan açıkları kaldı.

Cumhuriyet gazetesinden Deniz Ülkütekin'in haberine göre Robert Kolej’de 201 kontenjana 104 kayıt yapılırken, 97 kontenjan ise ilk gün itibariyle boş kaldı. Üsküdar Amerikan’da, 122, St. Joseph’te ise 138 açık bulunuyor. TEOG kapsamında yapılan ikinci merkezi ortak sınavlar sonrasında puan ortalamalarının ve tam puan alan öğrenci sayılarının çok yüksek olması sebebiyle bu okullara başvurularda geçen yıllara göre büyük artış yaşanmıştı.

Sıra yedek listede

Özel okullarda bugün ise boş kalan kontenjanlara, birinci yedek listelerden kesin kayıtlar yapılacak. Yarın ikinci ön kayıtlar yapılacak, 7 Temmuz’da ise ikinci kesin kayıtlar alınacak. İkinci kayıtlar sırasında asil listedeki öğrencilere öncelik tanınacak. 10 Temmuz’da tamamlanacak üçüncü ön kayıt döneminin ardından 11 Temmuz’da üçüncü yedek kayıtlar yapılacak. 12 - 13 Temmuz tarihlerinde ise serbest kayıt dönemi olacak.

 
 
 

Cumhuriyet