Yağışlı havalar ne kadar sürecek ? İşte 5 günlük hava tahminleri

Yağışlı havalar ne kadar sürecek ? İşte 5 günlük hava tahminleri
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerine göre bugün birçok şehirde yağmur bekleniyorç Özellikle Türkiye'nin batı kesimlerini etkileyecek yağışlar yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla sürecek.

Hafta sonu planlarını yapmaya başlayanların merakla araştırdıkları güncel hava durumu tahminleri yayınlandı. Meteoroloji tarafından yayınlanan tahminlere göre bugün birçok ilde yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve Giresun çevreleri ile Çanakkale’nin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sinop ve Samsun’un iç kesimleri ile Kastamonu’nun doğu, Amasya’nın batı ve Çorum’un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’nin uyarsına göre; Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sinop ve Samsun’un iç kesimleri, Kastamonu’nun doğu, Amasya’nın batı ve Çorum’un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su basıkını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YENİ HAFTA GÜNEŞLE GELECEK

Hafta sonu etkili olacak yağışlar yeni haftayla beraber etkisini kaybedecek.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini