Yağışlı ve soğuk hava geri dönüyor! İşte 5 günlük hava durumu

Yağışlı ve soğuk hava geri dönüyor! İşte 5 günlük hava durumu
Güncelleme:

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminine göre Türkiye yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışlarla beraber sıcaklıklar da birkaç derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Antalya, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

KAR UYARISI
 
Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güney kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYINA DİKKAT
 
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK TAHMİN
 
Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu tahminine göre, İstanbul başta olmak üzer yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Yarın yağışların Muğla ve Antalya'da ise gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da yarın başlaması beklenen yağışların önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Meteoroloji’nin beş günlük hava durumu tahmin haritasına göre yarın yurdun batısından giriş yapacak yağışlar hafta sonuna kadar aralıklarla devam edecek.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...